2017. május 27., szombat, Hella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ujra-elindultak-az-ostromlott-telepulesekrol-kimenekitetteket-szallito-jarmuvek-1607068/

Újra elindultak az ostromlott településekről kimenekítetteket szállító járművek

MTI
Újra elindult az ostromlott szíriai településekről kimenekített embereket szállító járműoszlop – közölte pénteken egy emigráns szervezet.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) arról számolt be, hogy a hatvan buszból álló konvoj egy része, amely az Aleppó északi külterületén fekvő két evakuálási tranzitponton vesztegelt, elindult tervezett végállomása felé. A 45 busz két északnyugat-szíriai, Idlíb tartománybeli síita faluból, Fúából és Kafrajából szállít kormányhű milicistákat a családtagjaikkal együtt. A járművek szerda reggel Aleppó felkelők ellenőrizte külterületén, Rashidínnél kényszerültek megállásra.

Ezzel párhuzamosan 11 busz, amely a kormányerők által hónapok óta ostromlott Zabadáni, Szerghaja és Dzsabal Sarki településekről a szunnita lázadókat és családtagjaikat vitte, szerda este óta a kormány által felügyelt Aleppó déli részén lévő Ramuszában vesztegelt. Ezek a buszok pénteken útnak indultak Idlíb tartománybeli céljuk felé – közölte Rami Abdel Rahman, az OSDH igazgatója.

Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan Rashidínt tíz busz hagyta el és érkezett meg Aleppónak a kormány által felügyelt területére.

A felkelők és a kormányerők közötti kimenekítések egy hete kezdődtek, de április 15-én egy merénylet miatt, amelyben 126-an haltak meg, elakadt. Ez utóbbiban a foglyok kölcsönös cseréjével kapcsolatban kialakult nézeteltérések is közrejátszottak.

A felkelők, akik számos hadállásukat kénytelenek voltak feladni az orosz támogatást élvező kormányerőkkel szemben, úgy vélik, hogy kényszerből kellett beleegyezniük az említett telepítések kiürítésébe, a lakosok kimenekítésébe. A szíriai ellenzék az emberiség elleni bűntettnek nevezte, míg az ENSZ „erőszakos kitelepítésnek” minősítette a történteket.

Hirdetés

Kiemelt

G7-csúcs zárónyilatkozat: mindenkinek joga van megvédeni saját határát

A migránsok jogainak elismerésével együtt az államok saját határaik ellenőrzéséhez való szuverén jogát is hangsúlyozza a G7-csoport szombati zárónyilatkozata.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!