2017. április 28., péntek, Valéria napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ujra-elindultak-az-ostromlott-telepulesekrol-kimenekitetteket-szallito-jarmuvek-1607068/

Újra elindultak az ostromlott településekről kimenekítetteket szállító járművek

MTI
Újra elindult az ostromlott szíriai településekről kimenekített embereket szállító járműoszlop – közölte pénteken egy emigráns szervezet.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) arról számolt be, hogy a hatvan buszból álló konvoj egy része, amely az Aleppó északi külterületén fekvő két evakuálási tranzitponton vesztegelt, elindult tervezett végállomása felé. A 45 busz két északnyugat-szíriai, Idlíb tartománybeli síita faluból, Fúából és Kafrajából szállít kormányhű milicistákat a családtagjaikkal együtt. A járművek szerda reggel Aleppó felkelők ellenőrizte külterületén, Rashidínnél kényszerültek megállásra.

Ezzel párhuzamosan 11 busz, amely a kormányerők által hónapok óta ostromlott Zabadáni, Szerghaja és Dzsabal Sarki településekről a szunnita lázadókat és családtagjaikat vitte, szerda este óta a kormány által felügyelt Aleppó déli részén lévő Ramuszában vesztegelt. Ezek a buszok pénteken útnak indultak Idlíb tartománybeli céljuk felé – közölte Rami Abdel Rahman, az OSDH igazgatója.

Hozzátette, hogy ezzel párhuzamosan Rashidínt tíz busz hagyta el és érkezett meg Aleppónak a kormány által felügyelt területére.

A felkelők és a kormányerők közötti kimenekítések egy hete kezdődtek, de április 15-én egy merénylet miatt, amelyben 126-an haltak meg, elakadt. Ez utóbbiban a foglyok kölcsönös cseréjével kapcsolatban kialakult nézeteltérések is közrejátszottak.

A felkelők, akik számos hadállásukat kénytelenek voltak feladni az orosz támogatást élvező kormányerőkkel szemben, úgy vélik, hogy kényszerből kellett beleegyezniük az említett telepítések kiürítésébe, a lakosok kimenekítésébe. A szíriai ellenzék az emberiség elleni bűntettnek nevezte, míg az ENSZ „erőszakos kitelepítésnek” minősítette a történteket.

Kiemelt

Ideges a Pentagon: Trump nem tudja megfogni Erdogant

Ezzel a címmel ismerteti a független német gazdasági-politikai portál az amerikai hadvezetés előtt álló újabb problémát.

Poszt-trauma

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 3.

Néhány cikket ajánlunk a zászlóshajó 444.hu-ról.

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!