2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ujhelyiek-szorolapokon-tamadjak-kormanyt-2547205/

Ujhelyiék szórólapokon támadják a kormányt

Ujhelyi István és legújabb mozgalma, a Radikális Európai Demokraták szervezete (RED) szórólapokat osztogatott ma a brüsszeli Európai Parlamentben. A szervezet ezzel szerette volna felhívni a LIBE-bizottság meghallgatásán résztvevők figyelmét arra, hogy „Orbán Viktor és a Fidesz tudatosan és vállaltan szembemegy minden európai értékekkel, és miközben Brüsszelben a kormány megpróbálja „európai arcát” mutatni, valójában minden egyes kijelentésükkel el akarják szakítani Magyarországot az európai közösségtől.”

 

A szórólapokon a Fidesz prominens képviselőinek néhány korábbi kijelentése, valamint Orbán Viktor nyilatkozata is olvasható, miszerint „az Európai Unión kívül is van élet”. De Bayer Zsolttól is idéztek a szórólapon, akit a „kormány által kiemelten kezelt, Fidesz-tagként” említettek.

„Az Orbán-terv nem más, mint minél messzebbre távolodni az európai közösségtől, megtagadni az európai értékeket és Magyarországot, a putyini árnyékvilágba húzni. Minden más szöveg a nemzeti szuverenitásról és nemzeti együttműködésről egyszerű parasztvakítás. A Fidesz történelmi bűne, hogy szembefordul mindazzal az európai, felvilágosult és demokratikus értékrenddel, amelyért oly sok magyar elődünk küzdött és életét áldozta. Radikális változásokon megy át az Európai Unió és ahhoz, hogy mi magyarok is részei maradjunk a gyarapodó, fejlődő és szabad levegőjű világnak, a magyar politikában is radikális változások szükségesek!” – fogalmazott Ujhelyi István.

A politikus szerint szégyen, hogy a magyar kormány bűnei miatt megint Magyarország került az európai szégyenpadra.

A Magyarországgal szemben indított 7-es cikkelyes eljárás kapcsán készülő Sargentini-jelentéssel kapcsolatban Ujhelyi úgy fogalmazott: csak objektív és tényszerű jelentést fog támogatni az ügyben, a jelentéstevő munkáját ebben minden lehetséges eszközzel segíteni fogják.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!