2016. augusztus 24., szerda, Bertalan napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ujevi-eroszak-csaknem-ezer-feljelentest-tettek-317092/

Újévi erőszak: csaknem ezer feljelentést tettek

MTI
Csaknem ezer feljelentést tettek a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány nagyvárosaiban a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális erőszakkal és rablásokkal kapcsolatban, és több mint ötven feltételezett elkövetőt azonosítottak a tartományi kormány csütörtöki összesítése szerint. A gyanúsítottak szinte mind külföldiek, jellemzően észak-afrikai menedékkérő férfiak.

Ralf Jäger tartományi belügyminiszter a düsseldorfi tartományi gyűlés (Landtag) belügyi bizottságában tartott meghallgatásán a védelmébe vette a rendőrséget. Mint mondta, senki nem hibázott szilveszter éjjel, az összes rendőr „mindent beleadott, de nem voltak elegen”, és ezért nem tudtak úrrá lenni a helyzeten.

A nők ellen csoportokba verődve elkövetett szexuális erőszak és rablás „új jelenség, ebben a formában még nem fordult elő Németországban” – mondta a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa a nyilvános meghallgatáson.

Kölni imám: a nők maguk felelősek az újévi erőszakért

A német nagyvárosban szilveszter éjjelén illetve újév hajnalán történt tömeges erőszak felelősei maguk a német nők – legalábbis a kölni szalafista mecset imámja szerint.Sami Abu Juszuf megdöbbentő gondolatai szerint ha egy szórakozni induló nő parfümmel illatosítja be magát és nem fedi el testének minden részét, akkor bizony számolnia kell azzal, hogy a szexre éhes férfiak erőszakot követnek el vele szemben.

A miniszter visszautasította a tárca és a tartományi rendőrség tájékoztatáspolitikáját illető bírálatokat. Hangsúlyozta, hogy január 1-jén és 2-án még nem lehetett tisztán látni, hogy tömegesen követtek el nők ellen bűncselekményeket, és nem lehetett látni, hogy milyen „dinamikát” vesz a feljelentések számának alakulása.

Az ellenzéki pártok – a jobboldali CDU és liberális FDP – részéről ismét lemondásra szólították fel a minisztert és úgy vélték, hogy az SPD-s vezetésű tartományi kormány el akarta tusolni az ügyet. Egyben vizsgálóbizottság felállítását követelték a Landtagban. Ralf Jäger abszurdnak nevezte a vádakat. Kijelentette, hogy minisztériumának nincs takargatnivalója és támogatja a vizsgálóbizottság megalakítását.

A tárca összesítése szerint eddig 982 büntetőfeljelentés érkezett a hatóságokhoz. A Kölnben történtek miatt 821 feljelentést tettek, 359-et szexuális bűncselekményekért. Düsseldorfban 113 feljelentést tettek, 69-et szexuális bűncselekmények miatt. Dortmundban 28 feljelentés érkezett – 4 szexuális zaklatási ügyben -, míg Bielefeldben 20 ügyben – köztük 5 szexuális zaklatási ügyben – készült feljelentés.

Kölni erőszak: kézen fogva jár a két szélsőség

Emlékszünk még arra, mit mondott a kölni polgármester asszony, Henriette Reker?

Egyszer valaki majd kielemezhetné: miként került egy platformra a minden mással szemben intoleráns szalafista iszlám, és a minden mással szemben intoleráns liberalizmus?

A kölni ügyekkel kapcsolatban 30 feltételezett elkövetőt azonosítottak, köztük 15 regisztrált menedékkérőt. A 30 gyanúsított között 25-en marokkói vagy algériai állampolgárok, és van köztük még egy-egy albán, afgán, iráni, líbiai és tunéziai.

A harminc férfi közül hatot gyanúsítanak szexuális zaklatással, a többiek valamilyen tulajdon elleni bűncselekményt, rablást, lopást követtek el a hatóságok szerint.

A Düsseldorfban történtekkel kapcsolatban 9 férfit – 4 marokkóit, 2 bangladesit, egy-egy algériai, afgán és német állampolgárt – gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével, Bielefeldben 3 marokkói és egy algériai állampolgárt, Dortmundban 2 iraki, 2 marokkói, 2 német és 1 algériai állampolgárt.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Kiemelt

Pozitív reklámot okozott a tiltás a burkininek

Egy ausztrál üzletasszony szerint a ruhadarab nem az elnyomást, hanem a szabadságot és az egészséges életmódot képviseli.

Poszt-trauma

Tombol a kettős mérce: már a fehér is fekete

A liberálisok megmutatták, hogyan kell fából vaskarikát csinálni.

Bayer feltámasztotta az SZDSZ-t

De nyugi, csak egy pillanatra!

Mire tanít bennünket a 444.hu?

Erkölcs, etika, emberség.

Liberális recept: késhegynyi aljasság, csipetnyi kettős mérce

A meztelen Trump nem verte ki a biztosítékot, a bikinis Hillary miatt viszont volt nyafogás rendesen.

Hirdetés

Fizetett politikai hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!