2017. november 21., kedd, Olivér napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/tobb-dzsihadistat-orizetbe-vettek-libiaban-2456569/

Több dzsihadistát őrizetbe vettek Líbiában

MTI
Összecsapások törtek ki kedden az ENSZ által elismert líbiai nemzeti egységkormányhoz hű erők és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai között a terrorszervezet egykori líbiai fellegvárának számító északi Szirt város közelében, nyolc dzsihadistát később őrizetbe vettek – jelentették a kormányerők.

A szirti biztonsági erők tagjai ostrom alá vették a városhoz közeli Dzsaref nevű területet, ahol összecsaptak egy fegyveres csoporttal. A kormányerők tagjai könnyebb sérüléseket szenvedtek az összecsapás során. Nyolc fegyverest őrizetbe vettek – jelentették a szirti biztonsági erők közleményükben.

Az Iszlám Állam 2015-ben az észak-afrikai arab államban évek óta uralkodó káoszt kihasználva vonult be Szirtbe, de a miszrátai milíciák és az amerikai hadsereg légi támogatását élvező nemzetközi egységkormány tavaly decemberben visszafoglalta tőle a várost.

Líbia Moammer Kadhafi líbiai diktátor rendszerének 2011-es bukása után zuhant mély káoszba. Jelenleg két vezetés küzd a hatalomért: a nemzetközi közösség által elismert, tripoli székhelyű egységkormány, valamint a lábát az ország keleti részében megvető, a befolyásos Halifa Haftár marsall támogatását élvező erők. A zűrzavaros politikai és biztonsági helyzetet súlyosbítja, hogy számos milícia harcol egymással az országban, ahol az Iszlám Állam továbbra is jelen van.

Hirdetés

Kiemelt

Tovább szépül a Budakeszi Vadaspark

A tervek szerint bővítik a Budakeszi Vadaspark területét, ahol a látogatók megnyerése érdekében folyamatosan fejlesztenek.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!