2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/tobb-dzsihadistat-orizetbe-vettek-libiaban-2456569/

Több dzsihadistát őrizetbe vettek Líbiában

MTI
Összecsapások törtek ki kedden az ENSZ által elismert líbiai nemzeti egységkormányhoz hű erők és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai között a terrorszervezet egykori líbiai fellegvárának számító északi Szirt város közelében, nyolc dzsihadistát később őrizetbe vettek – jelentették a kormányerők.

A szirti biztonsági erők tagjai ostrom alá vették a városhoz közeli Dzsaref nevű területet, ahol összecsaptak egy fegyveres csoporttal. A kormányerők tagjai könnyebb sérüléseket szenvedtek az összecsapás során. Nyolc fegyverest őrizetbe vettek – jelentették a szirti biztonsági erők közleményükben.

Az Iszlám Állam 2015-ben az észak-afrikai arab államban évek óta uralkodó káoszt kihasználva vonult be Szirtbe, de a miszrátai milíciák és az amerikai hadsereg légi támogatását élvező nemzetközi egységkormány tavaly decemberben visszafoglalta tőle a várost.

Líbia Moammer Kadhafi líbiai diktátor rendszerének 2011-es bukása után zuhant mély káoszba. Jelenleg két vezetés küzd a hatalomért: a nemzetközi közösség által elismert, tripoli székhelyű egységkormány, valamint a lábát az ország keleti részében megvető, a befolyásos Halifa Haftár marsall támogatását élvező erők. A zűrzavaros politikai és biztonsági helyzetet súlyosbítja, hogy számos milícia harcol egymással az országban, ahol az Iszlám Állam továbbra is jelen van.

Kiemelt

Fidesz: Vona Gábor hitelessége omlott össze

A nagyobbik kormánypárt közleményében arra reagált, hogy a Jobbik elnöke szerint összeomlott a Fidesz migrációs politikája.

Poszt-trauma

Egy kis LMP-s urizálás

Hogy hallal, vaddal, s jó falattal kedveskednek-é majd, azt nem tudjuk.

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!