2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/tizenegy-afgan-rendort-oltek-meg-talib-felkelok-2587996/

Tizenegy afgán rendőrt öltek meg tálib felkelők

MTI
Tálib felkelők rendőrségi ellenőrzőpontokra támadtak a dél-afganisztáni Hilmend tartományban vasárnapra virradó éjszaka, az összecsapásokban tizenegy rendőr életét vesztette – közölte a tartományi kormányzói hivatal.

Az eset Hilmend tartomány székhelyén, Laskargáh városban történt. A biztonsági erőknek végül sikerült visszaverni a támadókat, akik szintén veszteségeket szenvedtek el, de erről pontos adatot nem tudni.

A tálibok szinte naponta hajtanak végre támadásokat szerte Afganisztánban, elsősorban a biztonsági erők ellen. Hilmend tartományban különösen nagy erőkkel van jelen a mozgalom, a terület 90 százalékát már vagy teljesen ellenőrzése alatt tartja, vagy pedig intenzív harcot folytat érte.

Kandahár tartományban egy öngyilkos merénylő robbantotta fel járművét egy külföldi katonai konvoj közelében vasárnap. A támadásban egy afgán nő meghalt, további öt járókelő pedig megsebesült. A kandahári rendőrfőkapitánynak nem volt tudomása arról, hogy a külföldi katonák közül megsebesült-e valaki.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!