2017. szeptember 19., kedd, Vilhelmina napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szolidaritast-varna-tajani-2209585/

Szolidaritást várna Tajani

Szolidaritást kért az EU egykori kommunista tagországaitól a menekültek elosztásával kapcsolatban az Európai Parlament (EP) elnöke egy tegnap megjelent német lapinterjúban. Antonio Tajani a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak hangsúlyozta: valamennyi egykori kommunista EU-tagországnak tudnia kell, hogy a szolidaritás nem egyirányú utca. Mint fogalmazott, az EU sokat segített ezeknek a tagállamoknak a kommunizmus politikai és gazdasági következményeinek felszámolásában, így máig sok pénzt kapnak az uniós strukturális alapokból. „Most nekik is szolidaritást kell tanúsítaniuk” – fogalmazott.

A kvótaperben született ítélettel és Magyarország elutasító álláspontjával kapcsolatban Tajani közölte: az EP erőteljesen síkraszállt azért, hogy Magyarországot bíróság elé állítsák kötelezettségének megtagadása miatt. Arra a kérdésre, hogy el tudja-e érni érveivel Orbán Viktor magyar kormányfőt, az EP elnöke azt mondta, hogy folytatni kell a meggyőzésre irányuló munkát, „ami azt jelenti, hogy beszélnünk kell, beszélni, beszélni, beszélni”.

Hirdetés

Kiemelt

Kalmár gólokkal építkezik

Három kontinensen foglalkoztatnak klubcsapatok magyar labdarúgókat. Összeállításunkban azokra összpontosítunk, akik szóba kerülhetnek a magyar válogatott keret kialakításakor.

Poszt-trauma

Gyurcsány kíséretével a börtönbe

„Ártatlan ember” vonult be.

Van baj… és nincs baj

Egy nem kormány közeli médiummal.

Horn Gábort láthatóan nem zavarják a számok

A liberális politikus fogalomzavarban is szenved.

Mellbevágó üzenet az egykori Francia elnöktől

Már akkor látta...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!