2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szolidaritassal-orbanoznak-az-olasz-szocialistak-2596990/

Szolidaritással orbánoznak az olasz szocialisták

Populisták előre, az osztrák-magyar jobboldal Európát fenyegeti – ezzel a frenetikus címmel rettegteti olvasóit az új osztrák kormány megalakulása kapcsán a La Repubblica nevezetű olasz baloldali napilap.

A szocialista médiatermék szerint a magyar miniszterelnök, és a hozzá csatlakozó „kicsi és nagy Orbánok” – bele sem gondolunk, hogy ebben az összefüggésben Robert Fico és Andrej Babis kis vagy nagy Orbánként aposztrofált-e – nem elég szolidárisak Európával, méghozzá leginkább azzal, hogy a nyilvánvalóan nem működő „európai”(?) menekültmegállapodások ellen lázadnak.

A La Repubblica szerzője természetesen egy dolgot elhallgat feltüzelni kívánt olvasói elől. A visegrádi csoport ugyanis néhány napja arról döntött, hogy jelentős pénzügyi támogatással mutatnak példát a „kicsi és nagy” populistázóknak, szocialistáknak, liberálisoknak arra, mi a helyes út – ami ráadásul működik is.

Kiemelt

A magyar kultúra napjaBalázs Péter kapta az idei Bessenyei-díjat

Az elismerést B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester adták át a Kossuth-díjas színész-rendezőnek.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!