2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szivszorito-videoban-uzent-az-iszlamistaknak-negy-eves-julia-1842841/

Szívszorító videóban üzent az iszlamistáknak a négy éves Julia

Facebook/CÖF
Szívszorító videófelvételt közölt Facebook oldalán a CÖF, amelyen az egy hónappal ezelőtti, kopt keresztények elleni támadás túlélője, egy 4-5 éves kopt keresztény kislány számol be a véres napról, a megélt borzalmakról, amelyben 28 egyiptomi keresztényt mészároltak le iszlamisták.

Május végén kopt zarándokokat szállító busz utasaira támadtak iszlamisták Egyiptom déli részén fekvő el-Míneja tartományban. A kopt zarándokok két autóbusszal és egy teherautóval tartottak sivatagos területen át a Kairótól több mint 200 kilométerre délre található Magágában álló Hitvalló Szent Sámuel kopt szentről elnevezett kolostorhoz, amikor mintegy tíz maszkos, egyenruhás támadó Adva városánál a Felső-Egyiptomba vezető úton megállította a menetet és automata fegyverből tüzet nyitott rájuk. A 28 halott között számos gyermek is volt.

„Nem leszünk olyanok, mint ők”

Így szóltak a hírügynökségi jelentések. Egészen más a történetet egy másik oldalról is meghallgatni. A CÖF egy videót tett közzé, amelyen Julia Ibrahim, az el-Mínejánál történt terrortámadás egyik kopt keresztény gyermek túlélője felnőtteket megszégyenítő komolysággal és bölcsességgel beszél a leírhatatlan borzalmakról.

”Terroristákkal teli négy terepjáró jött a buszhoz. Azért jöttek, hogy megöljenek bennünket.Néhányan a busz mellett álltak, hogy megakadályozzák, hogy bárki elmeneküljön – mondta a kislány. A támadók a busz utasait arra szólították fel, hogy jelentsék ki, hogy muszlimok. De erre nem voltunk hajlandóak, folytatja a kislány.

„Azt mondtuk nekik, hogy mi keresztények vagyunk és ragaszkodunk Krisztushoz. Nem akarunk muszlimok lenni, ezért elkezdtek lőni bennünket. A buszban mindenki ezt mondta: Keresztények vagyunk, keresztények vagyunk. Isten megvédelmez bennünket
Keresztények vagyunk, nem leszünk olyanok mint ők. Isten bocsásson meg nekik.”

Julia édesapját, egy testvérét, két nagybátyját és bácsikáját vesztette el a támadásban.

A videó itt megnézhető.

Kiemelt

Fradista túlsúly

Bernd Storck kijelölte a Lettország és Portugália elleni vb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott bő keretét.

Poszt-trauma

A szoci tanárnak a gyerekek között is szabad kampányolni?

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Pedig csak egy kérdést tett fel.

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Gálvölgyiék után is sikerült fokozni. Mi jöhet még ezután?

Bayert kevesebbért is miszlikbe aprították volna

Hont András végleg megbukott.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!