2017. január 17., kedd, Antal, Antónia napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/sziriai-hirugynokseg-vegyianyag-raktarat-talaltak-aleppo-mellett-1319164/

Szíriai hírügynökség: vegyianyag-raktárat találtak Aleppó mellett

MTI
A „terroristák” egyik hátrahagyott vegyianyag-raktárt találtak a szíriai kormányerők Kelet-Aleppóban – jelentette szerdán a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a damaszkuszi rezsimhez közel álló SANA hírügynökségre hivatkozva.

Sajtóértesülések szerint a korábban az Aszad ellenes erők uralta Kelet-Aleppóban fekvő raktárban egyéb vegyszeralapanyagok mellett klórt és ként is találtak. A szíriai kormány és szövetségesei terroristának nevezik a rezsim fegyveres ellenzékét.

A SANA szíriai állami hírügynökség megjegyezte, hogy ezeket a szereket a „terroristák” kifejezetten robbanóanyagok előállítására használták.

A damaszkuszi kormányzattal szövetséges Oroszország védelmi minisztériuma tavaly novemberben közölte: a „terroristák” vegyi fegyvereket vetettek be a civilek és kormányerők ellen is. A tárca szakértői vizsgálata a helyszínen vett minták alapján azt állapította meg, hogy klórgázt és fehér foszfort használtak Délnyugat-Aleppóban. Emellett találtak egy fel nem robbant gránátot is, amely mustárgázzal volt megtöltve.

Kiemelt

Százötvenmilliárd felújításokra

Még ebben az évben kijavítják az M1-es és az M7-es autópályák rázós szakaszait.

Poszt-trauma

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Na, hová tart Bayer Zsolt?

Távozik a Magyar Hírlaptól.

Na, hová tart Azurák Csaba?

Intenzív tárgyalások zajlanak az ellenzéki körökben nagyon népszerű Kóczián Péterrel is.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!