2017. március 23., csütörtök, Emőke napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/sziriai-hirugynokseg-vegyianyag-raktarat-talaltak-aleppo-mellett-1319164/

Szíriai hírügynökség: vegyianyag-raktárat találtak Aleppó mellett

MTI
A „terroristák” egyik hátrahagyott vegyianyag-raktárt találtak a szíriai kormányerők Kelet-Aleppóban – jelentette szerdán a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a damaszkuszi rezsimhez közel álló SANA hírügynökségre hivatkozva.

Sajtóértesülések szerint a korábban az Aszad ellenes erők uralta Kelet-Aleppóban fekvő raktárban egyéb vegyszeralapanyagok mellett klórt és ként is találtak. A szíriai kormány és szövetségesei terroristának nevezik a rezsim fegyveres ellenzékét.

A SANA szíriai állami hírügynökség megjegyezte, hogy ezeket a szereket a „terroristák” kifejezetten robbanóanyagok előállítására használták.

A damaszkuszi kormányzattal szövetséges Oroszország védelmi minisztériuma tavaly novemberben közölte: a „terroristák” vegyi fegyvereket vetettek be a civilek és kormányerők ellen is. A tárca szakértői vizsgálata a helyszínen vett minták alapján azt állapította meg, hogy klórgázt és fehér foszfort használtak Délnyugat-Aleppóban. Emellett találtak egy fel nem robbant gránátot is, amely mustárgázzal volt megtöltve.

Hirdetés

Kiemelt

Orbán Viktor: erősíteni kell Európa védelmi rendszerét

A miniszterelnök felhívta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár figyelmét arra, hogy fel kell gyorsítani a Nyugat-Balkán integrációját az Európai Unióba és a NATO-ba.

Poszt-trauma

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Orbánt támadja Németország leendő diktátora

A német szoci bosszút forral.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!