2017. február 21., kedd, Eleonóra napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/sziriai-hirugynokseg-vegyianyag-raktarat-talaltak-aleppo-mellett-1319164/

Szíriai hírügynökség: vegyianyag-raktárat találtak Aleppó mellett

MTI
A „terroristák” egyik hátrahagyott vegyianyag-raktárt találtak a szíriai kormányerők Kelet-Aleppóban – jelentette szerdán a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a damaszkuszi rezsimhez közel álló SANA hírügynökségre hivatkozva.

Sajtóértesülések szerint a korábban az Aszad ellenes erők uralta Kelet-Aleppóban fekvő raktárban egyéb vegyszeralapanyagok mellett klórt és ként is találtak. A szíriai kormány és szövetségesei terroristának nevezik a rezsim fegyveres ellenzékét.

A SANA szíriai állami hírügynökség megjegyezte, hogy ezeket a szereket a „terroristák” kifejezetten robbanóanyagok előállítására használták.

A damaszkuszi kormányzattal szövetséges Oroszország védelmi minisztériuma tavaly novemberben közölte: a „terroristák” vegyi fegyvereket vetettek be a civilek és kormányerők ellen is. A tárca szakértői vizsgálata a helyszínen vett minták alapján azt állapította meg, hogy klórgázt és fehér foszfort használtak Délnyugat-Aleppóban. Emellett találtak egy fel nem robbant gránátot is, amely mustárgázzal volt megtöltve.

Kiemelt

Impraktikus dolgaink – 2. rész

Sok-sok érvet tudnék mondani, miért kell beleállni a harcba. És a legfőbb érvek egyike ezeknek az impertinens, penetráns, hazug senkiknek a hatalmas nagy pofája.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás keményen beszólt az Arany Medve-díjasnak

Enyedi Ildikó retteg és szégyenkezik.

Minden eddigit felülmúló árulást követett el két magyar balliberális

Vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés?

A Népszava páros lábbal szállt bele a magyarokba

A Vörös kalapács újra lecsapott.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!