2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szigorubban-buntetnek-rasszista-molesztalokat-2072248/

Szigorúbban büntetnék a rasszista molesztálókat

Brit parlamenti képviselők és emberi jogi aktivisták a politikai korrektség mellőzésére szólították fel a koronaügyészt, miután újabb, ázsiai muszlimok alkotta bűnözőcsoportot számoltak fel a szigetországban. A Newcastle nyugati részén működő banda kizárólag fehér tinédzsereket vett célba, alkohollal vagy kábítószerrel elkábította, majd megerőszakolta a lányokat. Sajtóforrások szerint a főként bangladesi és pakisztáni férfiak több száz fiatal nőt molesztálhattak, mégpedig rasszista megfontolásból. Az egyik bandatag a tárgyalásán fehér söpredékként utalt a megerőszakolt tinédzserekre, akik, állítása szerint, „kizárólag egy dologra jók”.

A brit képviselők most követelik, hogy vizsgálják felül a newcastle-i molesztálók büntetését, hiszen az aligha tükrözi a tettük súlyát. Szerintük a férfiak rasszista szándékát egyáltalán nem vették figyelembe az ítélet meghozatalakor. Az eljárás során 17 férfit és egy nőt ítéltek el, és összesen több mint 300 év szabadságvesztéssel sújtották őket. Az ítéletben az áldozatok származása valóban nem szerepelt súlyosbító tényezőként. A The Telegraph szemléltetésképp egy 2015-ös gyermekmolesztálási pert idéz, ahol a bíróság kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az elkövető valamennyi áldozata ázsiai volt.

Az ügyben Amber Rudd brit belügyminiszter is megszólalt. Mint fogalmazott, nem szabad hagyni, hogy a politikai és kulturális érzékenység a bűnmegelőzés és bűnfelderítés útjába álljon.

Hirdetés

Kiemelt

Pszichésen zavart német állampolgár a müncheni késes támadó

A rendőrség müncheni parancsnoka azt mondta, semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!