2017. augusztus 19., szombat, Huba napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szigorubban-buntetnek-rasszista-molesztalokat-2072248/

Szigorúbban büntetnék a rasszista molesztálókat

Brit parlamenti képviselők és emberi jogi aktivisták a politikai korrektség mellőzésére szólították fel a koronaügyészt, miután újabb, ázsiai muszlimok alkotta bűnözőcsoportot számoltak fel a szigetországban. A Newcastle nyugati részén működő banda kizárólag fehér tinédzsereket vett célba, alkohollal vagy kábítószerrel elkábította, majd megerőszakolta a lányokat. Sajtóforrások szerint a főként bangladesi és pakisztáni férfiak több száz fiatal nőt molesztálhattak, mégpedig rasszista megfontolásból. Az egyik bandatag a tárgyalásán fehér söpredékként utalt a megerőszakolt tinédzserekre, akik, állítása szerint, „kizárólag egy dologra jók”.

A brit képviselők most követelik, hogy vizsgálják felül a newcastle-i molesztálók büntetését, hiszen az aligha tükrözi a tettük súlyát. Szerintük a férfiak rasszista szándékát egyáltalán nem vették figyelembe az ítélet meghozatalakor. Az eljárás során 17 férfit és egy nőt ítéltek el, és összesen több mint 300 év szabadságvesztéssel sújtották őket. Az ítéletben az áldozatok származása valóban nem szerepelt súlyosbító tényezőként. A The Telegraph szemléltetésképp egy 2015-ös gyermekmolesztálási pert idéz, ahol a bíróság kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az elkövető valamennyi áldozata ázsiai volt.

Az ügyben Amber Rudd brit belügyminiszter is megszólalt. Mint fogalmazott, nem szabad hagyni, hogy a politikai és kulturális érzékenység a bűnmegelőzés és bűnfelderítés útjába álljon.

Kiemelt

Kiütés Debrecenben

Először nyert a Debrecen a labdarúgó NB I-ben: két döntetlen és három vereség után pénteken a 6. fordulóban 4-1-re legyőzte a Vasast.

Poszt-trauma

Barcelonában imádták a migránsokat

„Fogadjuk be őket most!”

Méghogy nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között?

Mi ez, ha nem egy újabb bizonyíték?

Gyurcsány pokolian megsértődött

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

Vágó: Császy és Tátrai is becsületes, derék ember

Nem baj, hogy a Kúria teljesen másképp döntött.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!