2017. április 26., szerda, Ervin napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szervezett-migraciora-gyanakszik-olaszorszag-1604098/

Szervezett migrációra gyanakszik Olaszország

Nem tartja véletlenszerűnek az év eleje óta Olaszországba érkező tömeges migrációs hullámot a római kormány, amely szerint szervezett akcióról van szó bűnszervezetek és líbiai politikai erők részéről – jelentette csütörtökön a La Stampa.

Az olasz napilap vezetett és jól megrendezett migrációnak nevezte, hogy a húsvéti ünnepek alatt egyszerre 8500-an kötöttek ki a dél-olaszországi partoknál. A szünet nélkül érkező, emberekkel teli hajók a lap szerint térdre kényszerítették az olasz befogadási rendszert.

Az újság római kormányforrásokat idéz, amelyek „logisztikailag nem normális, majdnem katonai akciónak” minősítették az olasz partokat elözönlő embertömeget. A La Stampa hozzátette, hogy az olasz titkosszolgálatok rekonstruálták a hajók líbiai indulásának időpontjait, útvonalát, és ennek alapján a migránsok szervezett mozgatásáról beszélnek. Az olasz hatóságok feltételezése szerint a háttérben a líbiai embercsempész bűnszervezetek állnak, valamint líbiai politikai erők, amelyek így akarják gyengíteni Fájez esz-Szarrádzsnak, a líbiai nemzeti egységkormány miniszterelnökének a hatalmát, bizonyítva, hogy az Olaszországgal és az EU-val elkötelezett kormányfő képtelen a migrációs helyzet ellenőrzésére.

Forrás: Reuters

Az olasz hatóságok azonban egyes, a Földközi-tengeren tevékenykedő nem-kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenységét is vizsgálják – írja az MTI. A titkosszolgálat, a rendőrség és az ügyészség is a nem Olaszországban bejegyzett szervezetek működésére kíván fényt deríteni, mindenekelőtt finanszírozásuk átvilágításával.

Kiemelt figyelem összpontosul az amerikai milliomos, Christopher Catrambone által 2014-ben Máltán alapított, migránsokat segítő alapítványára, a Migrant Offshore Aid Stationre (MOAS), amely egy belize-i felségjelzésű hajóval eddig 33 ezer embert mentett ki a tengerről Líbia és Olaszország között, és kivétel nélkül Olaszországba szállította őket. Az olasz hatóságok a MOAS munkáját biztosító pénzforrások eredetét vizsgálják.

A lap Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök kijelentését idézi, miszerint „Itália befogadó és emberéleteket ment, de nem hagyja magát becsapni sem Európában, sem a szabályokat be nem tartó NGO-k által”.

Kiemelt

Tízparancsolat az áruházakban

Újabb és újabb megmondóemberek tűnnek fel, hogy keresztény elkötelezettségüket hangoztatva fejezzék ki csalódottságukat a kormányban és főként Orbán Viktor miniszterelnökben.

Poszt-trauma

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Konrád György, az elfelejtett Jobbik-lobbista

A hasonló a hasonlónak – népi változatban: simlis a simlisnek – örül.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 1.

Az elmúlt hetek megmozdulásai­nak az ellenzéki pártok csupán szemlélői, nem alakítói voltak, szerepüket gyakorlatilag átvette a balliberális sajtó.

Ignatieff brüsszeli sírása 3 pontban

Nézzük a puszta tényeket.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!