2018. január 22., hétfő, Vince, Artúr napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szentpetervari-robbantas-ot-evre-iteltek-terroristak-toborzojat-2579926/

Szentpétervári robbantás – Öt évre ítélték a terroristák toborzóját

MTI
Ötévi, javító munkatáborban letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy szentpétervári bíróság csütörtökön Obid Abdiraimovot a város metrójában április 3-án elkövetett öngyilkos merénylet ügyében. Az elítélt elismerte, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet toborzója volt.

Az orosz NTV televízió szerint ez volt a merénylet ügyében meghozott első ítélet. A szentpétervári áprilisi pokolgépes merényletnek 16 halálos áldozata volt, és a támadásban további 102-en megsebesültek. A robbantással összefüggésben az orosz hatóságok tizenegy közép-ázsiai származású embert vettek őrizetbe. Az öngyilkos merénylő kirgizisztáni üzbég volt, csakúgy mint több feltételezett társa.

Abdiraimov, akinek állampolgárságáról nem tettek említést a sajtójelentések, a bíróságon elismerte bűnösségét, ezért ügyét gyorsított eljárásában tárgyalták.

Az orosz parlament alsóháza csütörtökön harmadik, végleges olvasatban megszavazta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében a terrorszervezetek számára folytatott toborzó tevékenységért az eddigi legfeljebb 10 év helyett akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható.

Kiemelt

Álommérkőzés a legendával

Fucsovics Márton idei három melbourne-i győzelmét követően hétfő hajnalban gyerekkori példaképével, Roger Federerrel játszik az Australian Open negyedik fordulójában.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!