2017. augusztus 22., kedd, Menyhért, Mirjam napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szaudi-haditengereszet-orizetbe-vette-az-irani-forradalmi-garda-harom-tagjat-1846810/

A szaúdi haditengerészet őrizetbe vette az iráni Forradalmi Gárda három tagját

MTI
A szaúdi haditengerészet őrizetbe vette az iráni Forradalmi Gárda három tagját – jelentette be a szunnita királyság tájékoztatási minisztériuma hétfőn.

Az iráni katonákat pénteken fogták el egy hajón, amely két másikkal a szaúdi partoknál fekvő Mardzsán tengeri olajlelőhelyhez közelített. A közlés szerint a másik két hajó elmenekült.

A Forradalmi Gárda három elfogott tagját jelenleg a szaúdi hatóságok kikérdezik.

A szunnita királyság a síita többségű Irán regionális riválisa, a két ország között folyamatosak a súrlódások, amelyek a Katar körül kirobbant viszály miatt tovább éleződtek.

Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein, Líbia, Jemen, Mauritánia, Mauritius és a Maldív-szigetek június elején bejelentették, hogy megszakítják diplomáciai kapcsolataikat Katarral, azt állítva, hogy annak vezetése terroristákat támogat, együttműködik Iránnal, és beavatkozik a belügyeikbe. Doha tagadja a vádakat.

Kiemelt

Hármas fokozatot mutat a milánói skála

Beszéljünk egy kicsit az elmúlt években talán nem is méltatlanul háttérbe szorult olasz futballról, annak is egykoron volt – s talán újra megerősödő – milánói fellegváráról.

Poszt-trauma

Vajon mit rombol majd a Momentum vidéken?

Az olimpiát már „megoldották”.

A szoci tanárnak a gyerekek között is szabad kampányolni?

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?

Mindent felülmúló polkorrektség: rasszistázzák a szépségkirálynőt

Pedig csak egy kérdést tett fel.

Újabb aduászok Gulyás Márton hálójában

Gálvölgyiék után is sikerült fokozni. Mi jöhet még ezután?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!