2017. június 26., hétfő, János, Pál napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szaudi-haditengereszet-orizetbe-vette-az-irani-forradalmi-garda-harom-tagjat-1846810/

A szaúdi haditengerészet őrizetbe vette az iráni Forradalmi Gárda három tagját

MTI
A szaúdi haditengerészet őrizetbe vette az iráni Forradalmi Gárda három tagját – jelentette be a szunnita királyság tájékoztatási minisztériuma hétfőn.

Az iráni katonákat pénteken fogták el egy hajón, amely két másikkal a szaúdi partoknál fekvő Mardzsán tengeri olajlelőhelyhez közelített. A közlés szerint a másik két hajó elmenekült.

A Forradalmi Gárda három elfogott tagját jelenleg a szaúdi hatóságok kikérdezik.

A szunnita királyság a síita többségű Irán regionális riválisa, a két ország között folyamatosak a súrlódások, amelyek a Katar körül kirobbant viszály miatt tovább éleződtek.

Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein, Líbia, Jemen, Mauritánia, Mauritius és a Maldív-szigetek június elején bejelentették, hogy megszakítják diplomáciai kapcsolataikat Katarral, azt állítva, hogy annak vezetése terroristákat támogat, együttműködik Iránnal, és beavatkozik a belügyeikbe. Doha tagadja a vádakat.

Hirdetés

Kiemelt

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Poszt-trauma

Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját

Most már mindenki tisztán láthat.

Kanada meggenderedett!

Lehet, hogy Kanadában be kell majd tiltani az angolt (is).

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!