2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/szakerto-minimalis-az-eszkalacio-eselye-koreai-felszigeten-2536033/

Szakértő: minimális az eszkaláció esélye a Koreai-félszigeten

MTI
A hidegháború vége óta stabil a status quo a Koreai-félszigeten, legfeljebb egy „nagyon váratlan fejlemény” esetén kell számolni a helyzet eszkalációjával – nyilatkozta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Csoma Mózes szakértő.

Az ELTE koreai tanszékének vezetője példaként természeti katasztrófát vagy valamelyik magas rangú vezető váratlan szökését említette, hangsúlyozva, ezek azok az események, amelyekre az észak-koreai rendszer nem tud a „begyakorolt módon reagálni”.

A szakértő szerint az a hónapokkal korábban beterjesztett kínai-orosz javaslat hozhatná el a feszült helyzet megoldását, de legalább enyhülését, amely szerint Észak-Koreának le kellene állítania a nukleáris kísérleteket, Dél-Koreának és az Egyesült Államoknak pedig a félszigeten folytatott hadgyakorlatokat.

Kiemelt

Jó hír a bioetanolcégeknek

A megújuló energia felhasználásáról szóló uniós irányelvjavaslat eredményeként nem fenyegeti veszély a hazai bioetanol- és fehérje-előállítást.

Poszt-trauma

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Űrhajóval még nem jöttek

A bevándorlás egy álprobléma.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!