2016. június 27., hétfő, László napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/sved-rendorseg-titkos-koddal-uzen-medianak-311788/

A svéd rendőrség titkos kóddal üzen a médiának?

A 888.hu Szemelvények a világsajtóból rovatának szerdai szemléje ültette át magyar nyelvre a svéd Dagens Nyheter hírportál felkavaró információját, miszerint a svéd rendőrség újabb utasítással látta el állományát. Arról már írt a Magyar Idők Online, hogy Svédországban már hónapok óta személyleírás nélkül kell nyomozni a rendőröknek, mert például a bőrszín megjelölése rasszistának minősíthető.

Ezt is sikerült most űberelni.

Az új ukáz arra utasítja a helyi fakabátokat, hogy 291-es kóddal lássanak el minden ügyet, amelyben migránsok a gyanúsítottak. Ez a kód pedig azt jelenti, hogy a média nem szerezhet róla tudomást. A titkosítást Hakan Nilsson rendőrfelügyelő rendelte el, és mindenféle bűncselekményre érvényes, legyen az erőszak, rablás, gyilkosság, bármi.

Ezzel az utasításával a derék Nilsson felügyelő vélhetően sokban segíti majd, hogy polgártársait kevesebb inzultus érje, illetve ők maguk el tudják kerülni, vagy szembe tudjanak nézni az esetleges konfliktusos helyzetekkel.

Lehet, hogy svéd rendőrség (sem) vesz figyelembe külső tényezőket, amikor egyik másik kódot kitalálja, a 291-es mégis furcsára sikeredett. Ez a szám ugyanis Eritrea telefonos hívószáma. Nos, vagy teljesen hülyék, vagy rosszindulatú kódolók ülnek a lehallgatásbiztos termekben. De azt is el tudjuk képzelni, hogy éppenséggel üzenni szeretnének a külvilágnak, mivel – hermetikus elzártságukban – más eszközük már alig maradt. Füstjelet mégsem küldhetnek.

Svéd rendőrök titkos álcában – csupán megtévesztés, hogy közterületet biztosítanak

Forrás: MTI/EPA/Janerik Henriksson

Svéd rendőrök titkos álcában – csupán megtévesztés, hogy közterületet biztosítanak

Eritrea ugyanis a svéd fejekben egyértelműen – meglehet igaztalanul – a mingránsbűnözéshez kötődik. Tavaly az egyik első nagy visszhangot kiváltó, két ember halálát okozó késelést egy vasterasi Ikea áruházban egy eritrea menedékkérő követte el. Ez innentől titok.

A szomszédos Norvégiában is éppen egy eritreai migráns mondta el a The New York Times-nak nyilatkozva, hogy hazájában miként járnak el, ha megkívánnak egy nőt. Ez is titok.

A jelek szerint a svéd rendőrség ellehetetleníti saját munkáját és teljesen cserben hagyja az ország polgárait, akiknek az adójából él, és akik azt hiszik – a szegény naivak -, hogy demokráciában élnek. De ez titok, kérem ne zavarják meg álmukat.

A svédországi migránsok amúgy már korábban kifejlesztették a saját „titkosítási kódjukat”: november végén derült ki, hogy 14 ezer fő nyomtalanul szívódott fel az éber svéd rendőrök szeme elől. Azóta is bottal ütik a nyomukat – titokban.

Hirdetés

Kiemelt

A kassai bombakráterek sűrű füstjében

Miután 1941. június 22-én, szovjet földön támadásba lendült a német hadigépezet, a magyar–szlovák–szovjet határ mentén felerősödött a légi tevékenység.

Poszt-trauma

Farkasházy ismét belerúgott Orbánba

„Akkor Rákosit is szeretnem kellene Puskás, Kocsis és Hidegkuti miatt?”

Emiatt a dal miatt zárhatnak ki minket az Eb-ről

Kering egy rigmus a magyar drukkerek között, amelyet jó lenne tartalékolni a lyoni mérkőzésen.

Így alázza a média a cigányokat

A szokásos pozitív diszkrimináció.

Farkasházyt ketten is leköpték cikkünk miatt

Gyalázatos orgánumok hazudnak milliárdokért.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!