2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/sokat-javult-kim-dzsong-un-megitelese-vilagban-2674684/

Sokat javult Kim Dzsong Un megítélése a világban

– Kim Dzsong Un észak-koreai vezető „abszolút kompetens és már érett politikus”, aki a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával „megoldotta stratégiai feladatát” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz média vezetőivel tartott moszkvai találkozóján.

A kijelentés elemzők szerint rámutat a fiatal vezető imázsának jelentős változására, különösen annak fényében, hogy Phenjan a hagyományos hintapolitikának megfelelően épp mosolygós arcát mutatja a világnak, elsősorban Dél-Koreának. „[Kim Dzsong Un] megoldotta stratégiai feladatát: van nukleáris robbanótöltete, és van globális, 13 ezer kilométer hatótávolságú rakétája, amely gyakorlatilag a földgömb bármely pontját vagy mindenesetre a valószínű ellenfél területének bármely pontját képes elérni” – mondta az orosz elnök. Putyin úgy vélekedett, hogy Kim érdekelt a helyzet letisztulásában, elsimításában és megnyugtatásában.

Ennek egyik jele lehet az észak-koreai részvétel a februárban esedékes téli olimpiai játékokon. A helyi sajtó szerint a lakosság büszke arra, hogy lesznek északi sportolók is a déliek által rendezett sporteseményen, különösen fontos szerepet szánnak a tervezett tekvandócsapatnak, amely a tervek szerint bemutatót fog tartani. Ennek egyik oka, hogy a Kim család nagy rajongója a koreai eredetű harcművészetnek, emellett azt akarják bebizonyítani, hogy a sport észak-koreai eredetű. Hozzá kell tenni, hogy Észak-Koreának viszonylag kevés olyan sportolója van, aki eséllyel indulhatna a selejtezőversenyeken.

A nukleáris fegyverekkel és hordozórakétákkal is rendelkező kommunista rezsim által kivívott tisztelet mutatkozik meg abban is, hogy az Egyesült Államok elnöke is jóval visszafogottabban beszélt csütörtökön Kimről. Egy újságírónak azt mondta: „lehet, hogy nagyon jó a kapcsolatom Kim Dzsong Unnal”. Ez nagy különbség ahhoz képest, hogy Trump Kimet korábban „öngyilkos küldetésű rakétaemberkének”, Kim pedig Trumpot „mentálisan megzavarodott vén hülyének” nevezte.

Kiemelt

Szijjártó Péter: komoly versenyelőnyt jelent az együttműködés Ausztráliával

A visegrádi csoport támogatja az Ausztrália és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Poszt-trauma

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!