2018. január 19., péntek, Sára, Marió napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/sokan-elegedetlenek-az-eu-vezetessel-2677765/

Sokan elégedetlenek az EU-vezetéssel

Nézőpont-felmérés: a közép-európaiak háromnegyede az unióban maradna

Hazánk mellett tíz közép-európai országban (Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia, Bulgária) folyt az a közvélemény-kutatás, amelyet a Nézőpont Intézet a Magyar Időknek készített, s amelyből kiderül, hogy közép-európaiak fele (49 százalék) elégedetlen az Európai Unió brüsszeli vezetésével. A felmérés arra is rámutat, hogy 53 százalékuk szerint rossz irányba mennek a dolgok Európában. Ugyanakkor a megkérdezett közép-európaiak háromnegyede (73 százalék) EU-tag maradna.

A felmérésben részt vevő tíz EU-tagország lakosainak ötöde (18 százaléka) léptetné ki államát az EU-ból. Érdekesség, hogy a csehek 31, a horvátok 25, de a németek és szlovákok 23-23 százaléka is ezen az állásponton van. Leginkább az osztrákok (86 százalék) és a lengyelek (84 százalék) támogatják a tagságot. A magyarok héttizede (71 százalék) az EU-tagság mellett van, ezzel ellentétes véleménnyel csak 14 százalék bír. A nem EU-tag szerbek hattizede (61 százalék) a csatlakozás mellett van.

A megkérdezettek 40 százaléka elégedett azzal, ahogy a dolgok mennek Európában. A legkedvezőbben a románok (57 százalék) és a szerbek (52 százalék) vélekednek, a szlovákok és csehek kétharmada (69, illetve 64 százalék) viszont elégedetlen. Legtöbben a magyarok körében (68 százalék) számítanak elégedetlennek.

Kiemelt

Ünnepelt a sportos kerület

Budafok-Tétény tizenkilenc ifjú sporthőse gyűlt össze a Klauzál Gábor Művelődési házban és találkozott Karsay Ferenccel a kerület polgármesterével és Kulcsár Krisztiánnal, a MOB elnökével.

Poszt-trauma

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Megkapták a leckét a fideszes parasztok

Az SZDSZ émelyítő bűzét böfögte fel Vajda Mihály.

Elképesztő információ látott napvilágot

Élő adásban vedlett álcivillé a Független Diákszervezet.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!