2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/satrazo-migransok-miatt-zartak-be-a-hires-egyetemet-2244556/

Sátrazó migránsok miatt zárták be a híres egyetemet

A reimsi egyetem, az URCA (Université de Reims Champagne Ardenne) rektora úgy döntött, bezáratja az intézményt, mivel azt ellepte több tucatnyi migráns.

Az illegális bevándorlók eredetileg a szomszédos parkban vertek tanyát, majd miután elterjedt a hír, hogy a hatóságok felszámolhatják táborukat, a szomszédos oktatási intézmény területén telepedtek le.

Guillaume Gellé rektor levelében biztonsági okokra hivatkozva rendelte el a bezárást, az esetről beszámoló híradások közegézségügyi indokot is emlegetnek, mivel a migránsok rendre a dolgukat is ott végezték el.

Különböző jogvédő csoportok mozdultak meg a migránsok érdekében, mindenesetre az biztos, hogy a bezárás feloldásáig 8000 diák nem tanulhat az egyetemen – derül ki a cikkéhez videót is mellékelő bfmtv.com cikkéből.

Kiemelt

Sokszínű emlékezet

A The Past and Present című fotókiállítás két fiatal képzőművész, Christina Werner Reflecting Pools, valamint Regős Benedek Monumentum című sorozatát mutatja be.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!