2017. december 16., szombat, Etelka, Aletta napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/sajatos-stilusban-reagalt-trump-szavaira-az-eszak-koreai-miniszter-2244292/

Sajátos stílusban reagált Trump szavaira az észak-koreai miniszter

MTI
Egy „csaholó kutya hangjához” hasonlította csütörtökön Donald Trump amerikai elnök fenyegetéseit Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter.

Ri pénteken szólal fel az ENSZ-közgyűlés általános vitájában New Yorkban, ahol csütörtökön újságíróknak reagált Trump kijelentéseire, miszerint az Egyesült Államok „teljesen elpusztíthatja” Észak-Koreát, ha Phenjan megtámadja.

„Egy kutya álmodik arról, hogy a csaholásának hangjával megijeszthet minket” – mondta Ri.

Korábban Phenjan az Egyesült Államokhoz tartozó, csendes-óceáni Guam szigete ellen indított támadással fenyegetőzött, Trump pedig arról beszélt, hogy Észak-Korea eddig soha nem látott „tüzet és haragot” fog megtapasztalni, ha tovább provokálja Washingtont. Phenjan akkor „egy eszement ember zagyvaságainak” nevezte a fenyegetést.

Phenjan azóta is több ballisztikus rakétát lőtt ki a Csendes-óceánra, és szeptember elején újabb, minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor pedig a napokban világossá tette, hogy országa mindaddig nem állítja le atomprogramját, míg egyensúlyba nem kerül Phenjan és Washington csapásmérő képessége.

Kiemelt

Ahol Hosszú, ott az arany

Az úszók rövid pályás Európa-bajnokságán Katinka mérlege négyből négy, ezúttal 200 méter háton és 100 méter vegyesen iskolázta le a mezőnyt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!