2017. február 23., csütörtök, Alfréd napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/romania-te-csillag-1239535/

Románia, te csillag!

Európa egykori védőpajzsa, ami mögé több török bújt, mint amennyi ellen szegezték, most ismét a nagy Nyugati eszmék utolsó bástyájaként tetszeleg -legalábbis erről tanúskodik az Idependent nevű lap, amelyik vitéz Liviu Dragnearól a közelgő választások szociáldemokrata miniszterelnök-jelöltjéről írt hosszú dicsérő cikket.

Arról az emberről, akit a tavaly két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Román Legfelsőbb Bíróság, az államfő leváltásáról kiirt 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben, választási csalás megszervezése és befolyással való üzérkedéssel vádolta a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Ebből többek között kiderül, hogy Románia több szempontból is a földi paradicsom: egyrészt toleráns ország ahol a magyaroknak és székelyeknek nevezett románok boldogan horáznak a muzulmán és ortodox testvéreikkel, ahol nem zárják be az iskoláikat, nem akadályozzák az anyanyelv-használatukat a hivatalokban, de még le sem bozgorozzák őket, ha az orvosnál magyarul szólalnak meg.

Románia ismét a modern mintaállam, és irigylésre méltó, mert NATO és EU-párti, no meg fittyet hány a visegrádiakra, akik holmi közép-európai érdekekért szállnak síkra az EU-s hivatalnokuralommal szemben.

No de hát ne búsuljatok, hiszen az európai szociáldemokraták végre fellégeznének, ha a nemrégen alakult borús, sötét középkorban tévelygő Putyin-párti kormányok után – Bulgária, Moldva – most egy NATO és Európa-párti kormány kerülne hatalomra a végeken: Van remény! – írja ujjongva a cikk.

Sőt. Dragnea már elzarándokolt az európai szocdemek Nagymesteréhez, Stefan Löfvnenhez – hisz úgy hírlik a svéd baloldal még mindig a fő viszonyítási pontja a modern európai szociáldemokráciának – és persze a migránsok integrálásának is. Manapság már csak hidrogénezett hajú négereket lehet látni Istokhalmán, amint éppen a svéd leszbikus püspöknő istentiszteletére igyekeznek áhítatosan, ahol már félhold is jelzi, hogy változik a világ.

A svéd szocdem miniszterelnökkel Stockholmban találkozott, ahol beavatták a szociáldemokrata eszmék titkaiba, majd itt jelentette be ambiciózus programját, amely csillogó-villogó szociális politikát ígér, amely szembemegy a neoliberalizmussal: piacgazdasági reform és szociális befektetéseket akar. Szociális programja növelné a minimálbért, és 300 líra értékű adócsökkentést kapnának minden gyermek után a polgáremberek, ha csemetéjük legalább 90%-án rész vesz a tanóráknak.

És most egy kis bökkenő is következik, hisz Dragnea szerint: Románia hivatott az EU határok védelmére, hogy ,,ne váljon azok tranzit-országává, akik illegálisan próbálnak bejönni az EU-ba.”

Nos amikor a magyar miniszterelnök mondta ezt, már a migrációs válság elején, akkor nem nevezték Európa utolsó reménységének a baloldali körökben. Igaz, ha pár szerencsétlen migráns Romániába tévedt, sírva könyörögtek, hogy toloncolják vissza őket Szerbiába. No komment, de talán így nem lesz nehéz megvédeni azt a limest, amin senki sem akar áthatolni.

De Dragnea mégis azzal lopta magát a szívembe, hogy nagyvonalúan kijelentette: „a román társadalom toleráns, megtűri az idegeneket, idézem ,,országunkban nincs antiszemita, xenofób és szélsőséges politika”. Egye fene, lehet, hogy megtűrik az angol turistákat, ezeket a bóklászó idegeneket, de a bennszülött idegenekre úgy látszik ez nem alkalmas, akik ráadásul mongolképűek, kicsit sárgák és gyanúsan figyelnek az elfüggönyözött ablakok mögül, míg mások a nemzeti ünnepüket ülik –például Sepsiszentgyörgyön.

És persze nem érdeklik Dragneat a Visegrádi Négyek – Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország sem, hisz úgy véli az első három ország illiberális, nacionalista, iszlamofób vezetői inkább kritizálják a Sérthetetlen és Érinthetetlen Európai Uniót, semmint támogatják.

Ráadásul Románia gazdasága egyike a legjobban teljesítő gazdaságoknak az EU-ban, idén is 5%-os növekedés várható, az utóbbi 5 év teljes gazdasági növekedése pedig 25%-ot is elérheti.

Persze ebből a közember annyit látott, amennyit vak ember a sztriptíz-bárban. De várjuk Európa megmentőjét, és higgyük el: meggyógyulnak a vakok, felállnak a sánták, és feltámadnak a tetszhalott baloldali eszmék, mert már ragyog az égen Románia, Európa csillaga.

Kiemelt

Kormánydöntés: emelik a Gulágra hurcoltak nyugdíját

Balog Zoltán a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének országos zárórendezvényén úgy fogalmazott: sajnos egyre kevesebb ember kaphatja meg ezt a megemelt nyugdíjat.

Poszt-trauma

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Újabb csapás érte a Hír TV-t

Na vajon most melyik stáb távozik?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!