2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/rendbe-akarja-tenni-uj-vezetoje-az-ubert-2606044/

Rendbe akarja tenni új vezetője az Ubert

A költségcsökkentés, valamint „egy adag pénzügyi fegyelem” mellett kötelezte el magát Barney Harford, az Uber új ügyvezető igazgatója, aki jövő januárban foglalja el posztját – derül ki a tegnap megjelent interjúból, amelyet a világ legvitatottabb fuvarcégének vezető menedzsere a Financial Timesnak adott.

Az idén már több mint 4 mil­liárd fuvart bonyolító, mégis bőven veszteséges, csak az idei harmadik negyedévben csaknem 800 millió dollárt veszítő Uber 2019-ben a tőzsdére készül. Világszerte több mint 600 város közlekedésében van jelen. De az Európai Bíróság szerdán kimondta: az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó vállalat innovatív koncepciója ellenére közlekedési, nem pedig digitális cég, így érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás.

Fotó: Reuters

Az Európában öt éve jelen lévő Uber szerint az ítélet az uniós tagállamok többségében nem változtat a működésén. A cég ugyanakkor rámutatott: „európaiak milliói számára továbbra is akadályozzák az Uberhez hasonló alkalmazások használatát”. A KPMG tanácsadó cég a távirati iroda jelentése szerint azt közölte a bírósági ítéletet követően: a verdikt minimálisra csökkenti az Uber versenyelőnyét.

Európa egyes országaiban a cég továbbra is ellenérzést vált ki. Szerdán Bukarestben több száz taxis és buszsofőr sorakoztatta fel járművét az Uber és más hasonló vállalkozások tisztességtelennek tartott konkurenciája ellen tiltakozva.

Kiemelt

Szerszámos láda

Kim Dzsongun nem az az öngyilkos típus. Nem akarja hatalma és élete vesztét. Jól kiszámítva lépései következményeit halad célja felé.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!