2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/rekordevre-szamit-gorog-turisztikai-ipar-2627161/

Rekordévre számít a görög turisztikai ipar

MTI
Minden eddiginél több turista érkezik várhatóan az idén Görögországba.

A görög turisztikai vállalatok szövetségének (SETE) pénteken közzétett adatai szerint az év első tíz hónapjában 25,9 millió külföldi turista érkezett Görögországba a tavalyi első tízhavi 23,5 millióval szemben. A legtöbben, 3,6 millióan Németországból jöttek, majd 2,9 millióval Nagy-Britannia következik.

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök a nyáron azt jósolta, hogy a turisták száma az idén eléri a 30 milliót. A szakmai szervezet első becslése szerint ez elérhető, sőt meghaladható, mert Athén és Thesszaloniki télen is sok vendéget vonz.

A turizmus fellendülése belső és külső okoknak is köszönhető. Az országban lassan két éve alig voltak zavargások, és a sztrájkok száma is jelentősen csökkent. Görögország ugyanakkor hasznot húzott abból, hogy a terrorveszély és a belpolitikai bizonytalanság miatt sok turista Törökország és az észak-afrikai országok helyett Görögországot választotta.

Kiemelt

Szél Bernadett nem cáfolta, hogy afgán szakértője megbukott az átvilágításon

Az LMP miniszterelnök-jelöltje csak annyit válaszolt a közmédiának: országgyűlési képviselőként érvényes átvilágítással rendelkezik, ezért joga van ott lenni az üléseken.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!