2017. október 21., szombat, Orsolya napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/profeta-lenyomta-az-angolokat-2251789/

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

A Muhammad, Mohammed és Mohammad számos alakban megtalálható az arab nyelvben, azonban mindnyájan egyre gondolnak alatta, a több vallásból egy újat létrehozó Mohamed prófétára.

A hivatalos statisztikák eddig Angliában a Muhammadnak csak egy verzióját vették figyelembe, ahogy kell, hisz egy név valójában. Ezzel a szemponttal viszont az a gond támadt, hogy az egyébként is top 10-es helyet elfoglaló név, 2011 óta lassan-lassan felkúszott az első helyre.

Azzal a trükkös változtatással viszont, hogy az Office for National Statistics (Nemzeti Statisztikai Hivatal) már nem csak egy verziót vesz figyelembe, hanem minden alakját külön-külön elnevezésként kezeli, a Muhammad máris lecsúszott a nyolcadik helyre. Volt nincs első hely. Így lett az új adatok szerint az Oliver a favorit.

A tény azonban marad, a mohamedán próféta előtt tisztelegve neveznek el gyermekeket Angliában és Walesben egyaránt.

Akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy mi állhat a Mohammedek, Muhammadok, Mohammadok számszerűsíthető rejtegetése mögött?

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!