2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/profeta-lenyomta-az-angolokat-2251789/

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

A Muhammad, Mohammed és Mohammad számos alakban megtalálható az arab nyelvben, azonban mindnyájan egyre gondolnak alatta, a több vallásból egy újat létrehozó Mohamed prófétára.

A hivatalos statisztikák eddig Angliában a Muhammadnak csak egy verzióját vették figyelembe, ahogy kell, hisz egy név valójában. Ezzel a szemponttal viszont az a gond támadt, hogy az egyébként is top 10-es helyet elfoglaló név, 2011 óta lassan-lassan felkúszott az első helyre.

Azzal a trükkös változtatással viszont, hogy az Office for National Statistics (Nemzeti Statisztikai Hivatal) már nem csak egy verziót vesz figyelembe, hanem minden alakját külön-külön elnevezésként kezeli, a Muhammad máris lecsúszott a nyolcadik helyre. Volt nincs első hely. Így lett az új adatok szerint az Oliver a favorit.

A tény azonban marad, a mohamedán próféta előtt tisztelegve neveznek el gyermekeket Angliában és Walesben egyaránt.

Akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy mi állhat a Mohammedek, Muhammadok, Mohammadok számszerűsíthető rejtegetése mögött?

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!