2017. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/potapi-az-osszmagyar-osszefogas-fontossagat-emelte-ki-zentai-templomszentelesen-2201533/

Potápi az összmagyar összefogás fontosságát emelte ki a zentai templomszentelésen

MTI
Az összmagyar összefogás fontosságát emelte ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn a délvidéki Zentán, ahol részt vett a Lisieux-i Kis Szent Teréz-emléktemplom felszentelésén.

Kiemelte: a templom alapkövét húsz évvel ezelőtt helyezték el, és az utóbbi két évtizedben a világ magyarsága összefogott, hogy a templom megépülhessen, számos országból érkeztek adományok.

Hangsúlyozta, a templom megépülése is bizonyítja, „ha összefogunk, nagy tettekre lehetünk képesek”, ha a magyar megsegíti a magyart, az egész nép gazdagabb lesz, egyúttal az egész közösséget életerő hatja át – fűzte hozzá.

A templomszentelésen csaknem háromezren vettek részt, köztük a vajdasági papság nagy része, illetve Áder János államfő is, aki a nap elején a zentai csata 320. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen vett részt a Tisza-parti városban szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal.

Hirdetés

Kiemelt

Hosszabb a szezon a Balatonnál

A hazai kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek 15,3 százalékát, vendégéjszakáinak 20 százalékát regisztrálták az év első hét hónapjában a Balatonon.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!