2017. november 21., kedd, Olivér napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/potapi-az-osszmagyar-osszefogas-fontossagat-emelte-ki-zentai-templomszentelesen-2201533/

Potápi az összmagyar összefogás fontosságát emelte ki a zentai templomszentelésen

MTI
Az összmagyar összefogás fontosságát emelte ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn a délvidéki Zentán, ahol részt vett a Lisieux-i Kis Szent Teréz-emléktemplom felszentelésén.

Kiemelte: a templom alapkövét húsz évvel ezelőtt helyezték el, és az utóbbi két évtizedben a világ magyarsága összefogott, hogy a templom megépülhessen, számos országból érkeztek adományok.

Hangsúlyozta, a templom megépülése is bizonyítja, „ha összefogunk, nagy tettekre lehetünk képesek”, ha a magyar megsegíti a magyart, az egész nép gazdagabb lesz, egyúttal az egész közösséget életerő hatja át – fűzte hozzá.

A templomszentelésen csaknem háromezren vettek részt, köztük a vajdasági papság nagy része, illetve Áder János államfő is, aki a nap elején a zentai csata 320. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen vett részt a Tisza-parti városban szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal.

Hirdetés

Kiemelt

Leváltják Robert Mugabét

A kormánypárt hivatalosan is értesítette a múlt heti katonai puccs nyomán házi őrizetbe helyezett Mugabét, hogy megfosztották pártelnöki tisztségétől.

Poszt-trauma

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Bokros agymenése

A MoMa ura már további három Orbán-ciklust is elképzelhetőnek tart!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!