2017. július 21., péntek, Dániel, Daniella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/peldatlanul-gyorsan-terjed-kolera-jemenben-1721389/

WHO: példátlanul gyorsan terjed a kolera Jemenben

MTI
Példátlanul gyorsan terjed a kolera Jemenben, alig négy hét alatt több mint 23 ezren fertőződtek meg és 242-en haltak meg a ragálytól – hívta fel a figyelmet pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A szakértői előrejelzések szerint fél éven belül 300 ezerre szökhet fel a járvány fertőzöttjeinek száma – mondta Nevio Zagaria, a WHO jemeni képviselője Genfből újságíróknak telefonon nyilatkozva, hozzátéve, hogy rendkívül sokan halhatnak bele a betegségbe.

A kolera már Kenyát is fenyegeti. Az afrikai ország kormánya csütörtökön járványriadót rendelt el Nairobira vonatkozón, ahol öt betegről bebizonyosodott, hogy kolerásak, további három pedig gyaníthatóan az.

A kolera kórokozója olyan súlyos hasmenést okozhat, hogy a beteg kiszárad, és ha nem kap megfelelő kezelést, órákon belül meghalhat. Elsősorban olyan vidékeken pusztít a járvány, ahol nincs kellően tiszta ivóvíz, és a tisztálkodási körülmények sem megfelelőek.

Kiemelt

Orbán Viktor: zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben

A magyar miniszterelnök egy izraeli lapnak adott interjút, amelyben méltatta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel meglévő, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatát.

Poszt-trauma

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

TGM porig alázta a Momentumot

A ballib megmondóember lerajzolta őket, majd összetépte.

Dobtak egy hátast

És hol vannak még Hosszú Katinkáék?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!