2017. május 29., hétfő, Magdolna napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/peldatlanul-gyorsan-terjed-kolera-jemenben-1721389/

WHO: példátlanul gyorsan terjed a kolera Jemenben

MTI
Példátlanul gyorsan terjed a kolera Jemenben, alig négy hét alatt több mint 23 ezren fertőződtek meg és 242-en haltak meg a ragálytól – hívta fel a figyelmet pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A szakértői előrejelzések szerint fél éven belül 300 ezerre szökhet fel a járvány fertőzöttjeinek száma – mondta Nevio Zagaria, a WHO jemeni képviselője Genfből újságíróknak telefonon nyilatkozva, hozzátéve, hogy rendkívül sokan halhatnak bele a betegségbe.

A kolera már Kenyát is fenyegeti. Az afrikai ország kormánya csütörtökön járványriadót rendelt el Nairobira vonatkozón, ahol öt betegről bebizonyosodott, hogy kolerásak, további három pedig gyaníthatóan az.

A kolera kórokozója olyan súlyos hasmenést okozhat, hogy a beteg kiszárad, és ha nem kap megfelelő kezelést, órákon belül meghalhat. Elsősorban olyan vidékeken pusztít a járvány, ahol nincs kellően tiszta ivóvíz, és a tisztálkodási körülmények sem megfelelőek.

Hirdetés

Kiemelt

Cseh újságírónő: Orbánnak lett igaza

Az emberek az alternatív média felé fordulnak, mert a tradicionális sajtó olykor elhallgatja a tényeket, vagy pedig színesíti a valóságot.

Poszt-trauma

Ahogy az index.hu a politikát csinálja

Egy tanulságos interjú részletei.

Egyre bővül a putyinisták listája

Mindenki, aki találkozik az orosz elnökkel, vagy csak Orbán?

Botka nem ismeri Magyarország államformáját!

Óvodásokhoz szólt Botka beszéde.

A kép, amitől a nemzeti oldalnak elállt a lélegzete

Titokzatos öltönyös alak tűnt fel a First Ladyk csoportképén.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!