2017. február 23., csütörtök, Alfréd napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ot-halottja-es-nyolc-sebesultje-van-floridai-repteri-lovoldozesnek-1309258/

Öt halottja és nyolc sebesültje van a floridai reptéri lövöldözésnek

MTI, cnbcnews.com, hirado.hu, origo.hu
A legfrissebb hírek szerint öten meghaltak és nyolcan megsebesültek a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén történt pénteki lövöldözésben. A fegyveres elkövetőt őrizetbe vették.
  • Öt halott és nyolc sebesült a lövöldözét követően
  • Egy gyanúsított van, őt elfogták
  • Magyar idő szerint pénteken éjfélkor még nem lehetett tudni, terrortámadás történt-e

Szemtanúk szerint a lövöldözést egy, a húszas éveiben járó fiatal férfi követte el. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözőt őrizetbe vették. Az MSNBC televízió helyszíni tudósítása szerint az elfogott férfi az egyetlen gyanúsított. Részletek egyelőre nem ismertek. A tettes a vámszerveknek korábban jelezte, hogy poggyászában lőfegyvert visz, amit a csomag kiadása után elő is vett, és ezután kezdett el lövöldözni.

A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit arról, hogy milyen indíttatásból követte el tettét a merénylő.

Scott Israel, a helyi seriff a sajtónak elmondta, hogy a nyomozás még csak kezdeti szakaszában van, így nem tudták még megállapítani, hogy terrorista természetű bűncselekményről van-e szó.

Floridai rendőri források korábban azt jelentették, hogy az elkövető Kanadából érkezett egy kanadai légi járattal. Kanada washingtoni nagykövetsége azonban nem sokkal ezután közleményben cáfolta ezt az információt. A CNN hírtelevízió később tudni vélte, hogy a tettes Alaszkából érkezett.

Forrás: MTI

A repülőtér felfüggesztette működését, a hírtelevízióknak a repülőtértől sugárzott felvételein azt volt látható, hogy több száz ember tartózkodik a kifutópályán. A CNN értesülései szerint sem a floridai repülőteret, sem az Egyesült Államok más légikikötőit nem érte korábban fenyegetés, a támadás váratlan volt.

A floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőtér mintegy harminc légitársaságot szolgál ki, rendkívül nagy az utasforgalma amiatt, hogy utasszállító hajók kikötői vannak a közelben. Novemberben például 2,5 millió utas fordult meg a légikikötőben.

A cnbcnews.com. értesülése szerint azonosították a lövöldözőt: a 26 éves Esteban Santiagóról volt az elkövető, írja a hirado.hu. Az origo.hu szerint magyar szemtanúja is volt a lövöldözésnek, aki nyilatkozott is a portálnak.

Kiemelt

Kormánydöntés: emelik a Gulágra hurcoltak nyugdíját

Balog Zoltán a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének országos zárórendezvényén úgy fogalmazott: sajnos egyre kevesebb ember kaphatja meg ezt a megemelt nyugdíjat.

Poszt-trauma

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Újabb csapás érte a Hír TV-t

Na vajon most melyik stáb távozik?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!