2017. október 24., kedd, Salamon napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/orizetbe-vettek-ket-tuneziai-allampolgart-marseille-merenylettel-kapcsolatban-2322853/

Őrizetbe vettek két tunéziai állampolgárt a marseille-i merénylettel kapcsolatban

MTI
Őrizetbe vettek két tunéziai menedékkérőt a svájci-olasz határon terrorizmus gyanújával – jelentette kedden a svájci rendőrség. A hatóságok feltételezése szerint nem kizárt, hogy közük van az október 1-jei marseille-i késeléses merénylethez.

A két tunéziai ellen korábban az olasz hatóságok kérésére nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Október elsején a tunéziai Ahmed Hanadzsi a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarnál halálra késelt két nőt, és közben azt kiáltotta, hogy „Allah akbar!” (=Isten a leghatalmasabb!). A támadót a helyszínen agyonlőtték a főpályaudvarán járőröző katonák.

Ahmed fiatalabb testvérét, Anísz Hanadzsi a terrorizmusellenes olasz nyomozóigazgatóság emberei a múlt szombaton vették őrizetbe az olaszországi Ferrara városában. A férfit kiadják Franciaországnak.

Ahmed Hanadzsi 2003-ban, fiatalkorúként érkezett Európába, valószínűleg Olaszországon keresztül jutott el Franciaországba. 2008 és 2014 között a közép-olaszországi Aprilia városában egy olasz nővel élt házasságban. 2012-ben több hónapot ült egy olasz börtönben lopás és kábítószer-kereskedelem miatt. Az olasz hatóságok szerint a börtönben, valamint testvére hatására radikalizálódhatott.

A két férfi harmadik fivérét, Anur Hanadzsit szintén terroristagyanús személyként tartják számon. Róla az olasz sajtó kedden éppen azt írta, hogy Svájcban tartózkodik.

Hirdetés

Kiemelt

Ünnep, idézőjel nélkül

Olyan nap volt ez a mostani október 23-a, amilyennek lennie kellett. Benne volt minden, ami tükrözi, visszaadja a mai helyzetet.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!