2017. április 26., szerda, Ervin napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/orban-viktor-minden-nepnek-gondoskodnia-kell-sajat-biztonsagarol-es-joleterol-1518844/

Orbán Viktor: minden népnek gondoskodnia kell saját biztonságáról és jólétéről

MTI
Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot.
  • Ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk, nekünk kell biztonságossá tenni
  • Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről
  • A gazdaság építéséhez is mindenkire szükség van, mindenkinek jut munka

„Most már talán leesett a tantusz”, az említetteket „mindenki világosan látja” – tette hozzá.

A nagy kihívásokra csak saját magunktól remélhetünk megoldást, az alapvető munkákat mindenkinek otthon kell elvégeznie – szögezte le a kormányfő nyilatkozatában, amelyet az M1 aktuális hírcsatorna ismertetett.

„Ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk, nekünk kell biztonságossá tenni”

– fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: „Ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk”.

A gazdaság építéséhez mindenkire szükség van, mindenkinek jut munka – emelte ki a kormányfő.

Mindezeket „nem fogják helyettünk elvégezni, nem változtat rajta semmilyen ünnepi deklaráció” – ismételte meg. „Akkor lehetünk büszkék Európára, ha büszkék lehetünk a saját hazánkra” – fűzte hozzá.

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a közös nyilatkozatot a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából, az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint a központi uniós intézmények vezetői részvételével rendezett csúcstalálkozón Rómában

A római nyilatkozat az Európai Unió elődszervezeteit alapító szerződések megkötésének hatvanadik évfordulójához időzítve született, és egyedül Nagy-Britannia nem írta alá, amelynek miniszterelnöke várhatóan napokon belül elindítja az unió elhagyását célzó folyamatot.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a nyilatkozat megvonja az elmúlt hatvan év mérlegét – amelyre „joggal lehetünk büszkék” -, és felrajzolja a jövő nagy kérdéseit is, ahol azonban „okkal érezzük úgy, hogy nagy kihívásokra kell válaszolnunk”.

Mint mondta, a tagországok vezetői „messziről indultak”, és a végül elfogadott dokumentum „csak nyomokban hasonlít” ahhoz, amelyet először megvitattak. Az általa előterjesztett magyar javaslatok közül több visszaköszön a szövegben.

„A magyar emberek érdeke szempontjából ez egy jó dokumentum”

– értékelte Orbán Viktor.

Példaként említette a határok megvédésének fontosságára vonatkozó utalásokat, valamint azt a kitételt, hogy a tagországoknak maguknak kell megadniuk az európai válaszokat, és nem a brüsszeli intézményektől kell várniuk. Kiemelte a határvédelemmel és az illegális migráció elleni fellépés fontosságával, valamint a terrorellenes küzdelemmel foglalkozó részeket, valamint a munkahelyek teremtése melletti elkötelezettséget.

Magyarország „ma az egyetlen ország az Európai Unióban, amely a teljes foglalkoztatást tűzte ki célul”

– mondta, hozzátéve: „Nem a segélyektől, hanem a munkahelyektől várjuk az emberek magasabb életszínvonalát és a sikeresebb magyar gazdaságot”.

Beszélt arról is, hogy a visegrádi négyek (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) között is teljes az összhang abban, hogy nem a bevándorlástól, hanem a családpolitikától és a munkaalapú társadalomtól remélik a hiányzó munkaerő pótlását.

Orbán Viktor elismerte, hogy olyan gondolatok is vannak a nyilatkozatban, amelyek „ettől eltérnek, de másoknak fontosak”, de úgy vélte, hogy a 27 ország együttélésének szabályai egy ilyen dokumentum esetében is érvényesek.

 

Kiemelt

Nyolcgólos Ferencváros-győzelem

A címvédő Ferencváros esélyt sem adott ellenfelének, a harmadosztályú Budafoknak a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében: Thomas Doll együttese 8-0-ra ütötte ki riválisát.

Poszt-trauma

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 2.

Így és ezért válhat a „független sajtóorgánum”, a hírgyár távolról irányított hírmanipulációs és politikai agitációs központtá.

Így kell Soros György lelkét simogatni

Ahogy a 444-nél a független, szabad újságírást értelmezik

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!