2017. június 29., csütörtök, Péter, Pál napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ok-soros-megbizhato-szovetsegesei-az-europai-parlamentben-1607092/

Ők Soros „megbízható szövetségesei” az Európai Parlamentben

Gondola.hu
A Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma.

A Magyarországot CEU-ügyben kritizáló Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő is rajta van a Soros Györgyhöz kötődő European Policy Institute azon listáján, mely a „megbízható szövetségeseket” veszi sorba. Az Open Society Foundations belső adatbázisából származó kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma – olvasható a Gondola portálon megjelent elemzésben.

A DC Leaks nevű szivárogtató portál 2016 augusztusában publikálta az Open Society Foundations (OSF) belső adatbázisából származó mintegy 2500 dokumentumot. A „Megbízható szövetségesek az Európai Parlamentben 2014-2019” nevű kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel, vagyis az anyag szerint a Soros-hálózatnak több „megbízható szövetségese” van a brüsszeli parlamentben, mint amennyi a legnagyobb, néppárti frakció összlétszáma (215 fő).

A listán olyan befolyásos neveket találunk, mint Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke; Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos; Gianni Pittella, a szociáldemokrata frakció vezetője; Alexander Lambsdorff, az EP alelnöke; illetve Elmar Brok, Guy Verhofstadt, Sophie in’t Veld és Ulrike Lunacek. Több jobboldali politikusról – például a CEU-ügyben megszólaló Frank Engelről – megjegyzik, hogy adott esetben készek szembe fordulni saját pártcsaládjukkal. A kézikönyvszerű kiadvány bevezetője megjegyzi, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványnak „tartós és bizalomra épülő” kapcsolatokat kell kiépítenie a 11 bizottságban és 26 delegációban helyet foglaló, „bizonyítottan vagy valószínűsíthetően” Open Society-szövetséges politikusokkal.

Nem okoztak tehát meglepetést a hazai balliberális média által felkarolt, a Soros alapítványok számára „megbízható szövetségesnek” tartott néppárti politikusok kijelentései, melyek például a Fidesz kizárását javasolták a Néppártból. Soros jól kiépített hálózata ellenére szerencsére a Néppárt többségének álláspontja nem ilyen elfogult, hanem Manfred Weber véleményét osztja, aki azt hangsúlyozta, hogy a hisztériakeltés helyett az Európai Bizottság obkjektív vizsgálatára van szükség a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán.

Mivel a Néppártban többségében vannak a Soros Györgytől független politikusok, így végre lehetőség van arra, hogy a milliárdos üzletemberhez köthető szervezetek és sajtó dezinformációs kampánya által felkorbácsolt indulatok csillapodjanak, és végre a tényekről lehessen beszélni a CEU és a külföldi érdekeket szolgáló nem kormányzati szervek működése kapcsán.

Nem véletlen a Soros szervezetek aggodalma, hiszen Orbán Viktor és más kormányzati szereplők is jelezték: felelős politikusnak nem állhat szándékában, hogy ellehetetlenítsen bármilyen felsőoktatási, tudományos munkát, az ezt gondoló politikusokkal készek a tárgyalásra, hogy eloszlassák az ilyen jellegű aggályokat. Ezt a cél szolgálja az is, hogy Orbán Viktor részt fog venni az Európai Parlament április végi plenáris ülésén Brüsszelben, hogy elmondja az álláspontját a Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazott aggodalmakról.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

 

Hirdetés

Kiemelt

Matolcsy Ádám az Origo új tulajdonosa

Továbbra is konzervatív polgári hangvételű lesz az Origo – jelentette ki az internetes kiadványokat, levelezőrendszert, videomegosztót üzemeltető New Wave Media Group Zrt. tulajdonosa.

Poszt-trauma

A Facebook a templomok helyére lépne

Meg van a recept. Liberáliséknál széles lehet a mosoly...

A gyerek a hibás

A Népszava szerint a gyerek csökkenti az életszínvonalat.

Mini G-nap

Kíváncsian várjuk a G-ző politikus felívelő karrierjét.

Óriási meglepetés az Amnesty Internationaltől!

Meglepődtünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!