2017. március 27., hétfő, Hajnalka napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/obama-mindenkit-teljesen-hulyenek-nez-1312441/

Obama mindenkit hülyének néz a floridai merénylettel kapcsolatban?

Az Iszlám Állam vélhetően azért hallgat, mert a fuldokló röhögés közepette nem találják az enter gombot. Ennél jobb sztorit ők sem tudtak volna kitalálni.

A hírek szerint Esteban Santiago pénteken a floridai Fort Lauderdale nemzetközi repülőterén céltalan lövöldözésbe kezdett, aminek eredményeképpen 5 ember meghalt, nyolc pedig megsebesült. Santiago latin származású, 26 éves, katonaként Irakban szolgált, de mentális problémái miatt leszerelték. A kivizsgálások során kiderült, hogy az Iszlám Állam befolyása alatt áll. Legálisan viselt fegyvert, amit a repülőgépre szállva be is mutatott. Majd utána megkezdte ámokfutását.

Kedves FBI, vagy CIA, vagy nem tudom ki találja ki az ilyen kamu történeteket! Ennyire hülyének nem lehet nézni az embereket. Vagy mindennél fontosabb eltussolni a szabad szemmel is látható igazságot?

Vegyük át még egyszer: kiképzett katona – az Iszlám Állam jelét mutatva fotózkodott – ő azt mondta magáról, hogy az Iszlám Állam harcosa – tömeges mészárlást követett el, nem céltalanul lövöldözve, hanem 13 emberbe golyót lőve.

Amerikában valóban nagyon sok mentálisan sérült ember követ el vérengzéses ámokfutást. Ezt az esetet is könnyen be lehetne illeszteni ebbe a sorba, ha mondjuk Esteban Santiago Ülő Bikának képzeli magát, és meg akarja bosszulni népe kiirtását, földjei elrablását. Csak ez nem trendi, ma képzelt dzsihadisták sokaságát kezelik sok helyen Amerikában, a legjobb szakemberek Guantanamón végzik munkájukat.

De rendben. Fogadjuk el a fedősztorit. Akkor is számtalan kérdés merül fel.

Például hogyan fordulhat az elő, hogy egy mentálisan sérült veterán katona, aki iszlám radikálisnak képzeli magát és csak a „hang” gyilkos utasítására vár, szabadon mászkálhat, ráadásul egy legálisan birtokolt pisztollyal a táskájában?

Akik ezt lehetővé tették, azoknak Santiago szoros közelségében kellett volna élniük (például összeláncolva), hogy a későbbi tudományos és jogi elemzéseket segítendő pontosan lássák amint öldököl. Ennek hiányában a halottak hozzátartozóinak csoportterápiáját kellene rájuk bízni. Kíváncsi vagyok, lenne-e második foglalkozás?

Mr. Obamának illene elnézést kérnie az amerikai néptől, amelynek védelmére (is) felesküdött. Először, hogy az országában szabadon mászkálhatott egy felfegyverzett elmebeteg, akiről pontosan tudták, hogy kicsoda (már ha igaz, de a játékot végig kell játszani). Az áldozatok családjaitól külön. Továbbá azért is, hogy ilyen orbitális hazugságok nyomán nem szakad rá a Fehér Ház legnagyobb csillára.

Miért éri meg ez az egész színjáték?

Tartani kell a látszatot, hogy Amerika van olyan erős, hogy az Iszlám Állam sem tud tenni vele szemben semmit (legfeljebb saját állampolgárai. Ja, és ez az a hírszerzés, vagy elhárítás, vagy dezinformálás, vagy akármi, amelyik hackertámadást sivít nap mint nap).

Minden áron védeni kell még a radikális iszlamistákat, a terroristákat is? (Ezzel kapcsolatban mintha egyszerű állampolgároktól is szoktak volna ezt-azt kérdezni, ha be szeretnének lépni az Amerikai Egyesült Államok területére.)

Vagy csak mindenhol keresztbe kell tenni ennek a fehér, rasszista, nőgyűlölő, homofób, iszlamofób és még nem tudom milyen következő elnöknek, Donald Trumpnak?

Mr. Obama! Egy vérbeli demokratának, a szabad világ vezetőjének honfitársai emberáldozata is megéri?

P. S.:

Az Iszlám Állam vélhetően azért hallgat, mert a fuldokló röhögés közepette nem találják az enter gombot. Ennél jobb sztorit ők sem tudtak volna kitalálni. Egy – korábban ellenük is harcoló – amerikai katona a harcosuknak képzeli magát. Nem semmi ez a sátáni Amerika…

Hirdetés

Kiemelt

A nagynéni főztje

Világéletében séf akart lenni, és 23 évesen felért a csúcsra: Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke lett. Fél évvel később jött a feketeleves.

Poszt-trauma

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Botka olyat kapott, hogy a fal adta a másikat

Kilövési engedély.

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!