2017. december 14., csütörtök, Szilárda napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/nincs-demokracia-az-eu-ban-2527840/

Nincs demokrácia az EU-ban

Kilenc százalék nevében diktál az uniós politikai elit.

A Chatam House – ha már a magyar kormányon kívül más nem meri megtenni – megkérdezte az embereket arról, mit is gondolnak az EU törekvéseiről.

A kutatást elemző cég 5 csoportba osztotta az európaiakat:

Bizonytalan Európaiak vannak legtöbben (36%). Ahogy a kutatás fogalmaz, ők azok, akiket „rá kell beszélni az EU-ra”. Ők azok, akik vesztesnek érzik az EU-s projektben részvételüket és nem szeretnék, ha az EU-s bürokrácia elhatalmasodna.

A kutatást végzők különös értelmezést adtak ennek a csoportnak. Annak a logikának megfejtése bizonyára érdekes lenne, miért is kell rábeszélni valakit arra, amit nem szeretne (központosított hatalom, bevándorlás…). A „rábeszélés” mikéntjéről pedig Magyarország kormánya bizonyára könyvek tucatjait írhatna…

– Elégedett Európaiak (23%). Nekik minden jó, ahogy van. Köszönik szépen bejött az EU, maradjon a status quo. És szerintük sem kell több hatalom az EU-nak.
– EU ellenesek (14%). Szerintük az EU nem demokratikus.
– Csalódott Európa-pártiak (9%). Ők több hatalmat szeretnének az EU-nak.
– Megszorítások ellenzői (9%). Nem hisznek az EU-s demokráciában, úgy vélik az EU nem jár előnyökkel.

A színvakok kivételével mindenki láthatja mi a kutatásban részt vevők véleménye a nagy EU-s demokráciáról. (Színvak honfitársaink kedvéért eláruljuk, sehol egy kék folt, amely a nagy EU-s demokráciával való egyetértést jelentené.)

A színvakok kivételével mindenki láthatja mi a kutatásban részt vevők véleménye a nagy EU-s demokráciáról. (Színvak honfitársaink kedvéért eláruljuk, sehol egy kék folt, amely a nagy EU-s demokráciával való egyetértést jelentené.)

Nagy matek nem kell, hogy következtessünk. Az Európai Egyesült Államokat kívánók aránya mindössze 9%. Hogy a hazai „demokratikus” ellenzék is megértse: tíz emberből kevesebb, mint egy!

A Chatam House így számokkal támasztotta alá, hogy Jean-Claude Juncker, az általa vezetett bizottság, na meg az Európai Parlamentbe bejutott sokadrangú politikai bábok tömege – Soros György barátai – ennek a kisebbségnek a nevében valósít meg diktatúrát az emberek 81 százalékával szemben.

Kiemelt

Boldogságügyi miniszter

Időről időre megjelennek boldogságindexek, amelyek a különböző országok közt állítanak fel rangsort, hogy hol boldogabbak, hol szomorúbbak az emberek. Mi ez utóbbiak közt szereplünk.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!