2017. december 18., hétfő, Auguszta napja
Külföld, Lovas István
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-liberalisok-nem-felunk-az-uj-valasztastol-2476693/

Német liberálisok: nem félünk az új választástól

A vezető német lapnak, a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozott Nicola Beer, a német liberálisok pártjának, az FDP-nek a főtitkára.

Továbbolvasás előtt lényeges megemlíteni, hogy

a németországi liberális párt jelentősen eltér magyarországi volt és jelenlegi, a valóságidegen, dogmatikus papagájokat leképező válfajaitól.


Németországban tegnap éjfél előtt pár perccel kelt fel Christian Lindner, az FDP pártelnöke a merkeli koalíciós egyeztető tárgyalóasztaltól és jelentette be, a megbeszélések kudarcot vallottak. Amire jöttek a szokott emberektől a szokott klisék. Mint például Reinhard Bütikofer zöldpárti politikustól, aki azzal rontott neki Lindnernek, hogy „a populista agitációt választotta az állampolitikai felelősség helyett”.

Fotó: MTI

Nicola Beer

A német és nem német lapok egyöntetűen megállapítják, hogy most kritikus, sőt katasztrofális idő következik Németországban, és a háború után első ízben bizonytalan lesz, milyen kormány irányítja majd az országot.

Számos cikk katasztrófáról ír és arról, hogy Merkel kancellár pályájának vége lehet.

Azt is megjegyzik, hogy a Brexit, valamint a „lengyel és magyar probléma” mellett ez nagyon nem hiányzott az Európai Uniónak.

Az FAZ ezzel foglalja össze beszélgetését Nicola Beerrel: „Vajon az FDP a Jamaika egyeztető tárgyalásaiból való kiszállását már régóta tervezte?

A liberálisok a vádat visszautasítják és keményen bírálják a többi tárgyalópartnert.”

Amikor Lindner felkelt a székről, kijelentette:

„Jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni”.

Az FDP-nek azután szembe kellett néznie azzal a váddal, hogy a kiszállást már régóta tervezik.

Ezzel vádolták őket a zöldeken kívül a CDU-sok is.

Beer visszautasította ezt a vádat. Azt mondta, a döntés sokkal inkább akkor született, ami után Christian Lindner pártelnök és Wolfgang Kubicki alelnök tárgyalt és egy-másfél órával a bejelentés előtt született meg a döntés a kiszállásról.

Az ok az volt, hogy a tervezett koalíciós partnerekkel,

a CDU-val, a CSU-val és a zöldekkel lehetetlen lett volna elérni Németország modernizálását,

mondta Beer a lapnak.

Hozzátette, a nagyobb kérdéseknél sem volt közeledés, mint a képzés, a menekültek és a digitalizálás témájában. Arra a kérdésre, hogy az esetleges új választás esetében Merkelnek kellene a kancellárjelöltnek lennie, azt felelte, „azt a CDU/CSU-nak kell eldöntenie”.

Kiemelt

Nyugodj békében, Csontos János!

A gyászoló család, a rokonok, az ismerősök és a Magyar Idők szerkesztőségének munkatársai vettek szombaton végső búcsút Csontos Jánostól.

Poszt-trauma

Erős pofonba szaladtak bele a ballibek

Indul a bakterház.

Budaörs Welcoming Refugees and Migrants?

Luca-napi félhomály az ország leggazdagabb településén.

Ági néni, Ildi néni! Etye, petye, lepetye

Huncutkodás a Lukács-tanítványtól.

Nem fogják elhinni, ki veheti át Havas Henrik műsorát

Hajrá MSZP?!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!