2016. július 1., péntek, Tihamér, Annamária napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/nemet-felhaborodas-ne-jojjenek-migransok-olyan-orszagbol-amelyet-penzelunk-306283/

Német felháborodás: Ne jöjjenek migránsok olyan országból, amelyet pénzelünk

Welt am Sonntag, Bild am Sonntag, rt.com,
Nonszensznek tartja a német szociáldemokraták vezére, hogy Marokkóból és Algériából folyamatosan érkeznek bevándorlók, miközben mind a két államot jelentősen támogatják gazdaságilag. Sigmar Gabriel véleménye a jelek szerint 180 fokos fordulatot vett az utóbbi hetekben.

Kemény hangú üzenetet küldött a német SPD vezetője két észak-afrikai ország vezetésének.

-Németország hajlandó gazdasági segítséget nyújtani ezeknek az országoknak, de csak akkor, ha a kormányuk visszaveszi tőlünk azokat a bevándorlókat, akik jogosulatlanul akarnak menedékkérelmet igényelni tőlünk. Az nem működik, hogy támogatjuk az országukat, és még be is fogadunk onnan migránsokat – fogalmazott az ARD-nek a szociáldemokraták vezére, aki egyértelműsítette, hogy Marokkóra és Algériára gondolt elsősorban.

Sigmar Gabriel pálfordulása

A német szociáldemokraták véleménye alaposan megváltozott az elmúlt időszakban. December elején még hallani sem akart a migránsok számának csökkentéséről, csupán a beáramlás lassítását szorgalmazta. Éppen ezért legfontosabb célnak az Európában szerinte uralkodó túlfokozott nacionalizmus, intolerancia és rasszizmus” elleni küzdelmet jelölte meg. Ám miután mélypontra süllyedt a támogatottsága, a jelek szerint már másképpen áll a bevándorlás kérdéséhez.

A Welt am Sonntag című lap korábban beszámolt arról hogy a fenti két állam biztonságos országnak minősül majd, így az onnan érkezők a jövőbeni tervek szerint nem Németországban, hanem az eredeti országaikban kell, hogy megvárják a kérelmük elbírálásának végét.

Az rt.com ugyanakkor hozzátette, hogy az újévi erőszakos történések nyomán változóban van a közhangulat Németországban.

Vasárnap például nagyszabású razziát tartott Düsseldorfban a rendőrség az úgynevezett Maghreb-negyedben (a Maghreb az észak-afrikai országok, Marokkó, Algéria, Tunézia közkeletű elnevezése), ahol bűnözők sokaságát sejtették.

A 300 rendőr által végrehajtott rajtaütés során 300 migránst ellenőriztek, közülük negyvenet tartóztattak le.

A bevándorlás kapcsán uralkodó közhangulatot a német gazdasági miniszter, Gerd Müller szavai is jól érzékeltetik, aki figyelmeztetett a Bild am Sonntag című lapban, Afrika lakossága a következő évtizedekben meg fog duplázódni, ami továbbra is migrációs fenyegetettséget jelent.

Hirdetés

Kiemelt

Furcsa véletlenekről árulkodó angyalszívek

A július 2-ig tartó rendezvény egyik leg­érdekesebb versenyprodukciója Bruno Coli A furcsa véletlenek angyala és Árulkodó szív című operája.

Poszt-trauma

Soros a bevándorlási kvóta ellen

A milliárdos a határvédelemre is költene.

Fityisz a politikai elitnek: egy véleményen Orbán és Sarkozy

A brüsszeli vezetőknek ideje lenne elgondolkodni a folytatásról és a demokrácia lényegéről.

Mackónadrág, Soho Party, Hajdú B.

A kiesés után is azt álmodom, hogy Stieber-mezben átemelem az osztrák kapust.

Loretta gyereket akar – Újra Budapest Pride

A nagykövetek remélik, hogy a magyarok jól fognak viselkedni.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!