2017. október 24., kedd, Salamon napja
Külföld, Lovas István
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/nbc-pentagon-megelozo-csapasra-keszul-eszak-korea-ellen-2073142/

NBC: A Pentagon megelőző csapásra készül Észak-Korea ellen

NBC, Russia Today, deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
  • A Pentagonból származó értesülés szerint az USA megelőző csapásra készül Észak-Korea ellen
  • Az NBC két, magát megnevezni nem kívánó hadügyminisztériumi forrásra hivatkozik
  • Az amerikai titkosszolgálatok jelenleg ellentétben állnak mind a katonasággal, mind pedig és különösen Donald Trump elnökkel
  • Most a neokonok ismét nyomulnak, de meggyengülve, ugyanis John McCain szenátor agydaganata miatt orvosi kezelés alatt áll
  • McMaster tábornok a megelőző csapást lehetségesnek nevezte

Az Egyesült Államok az amerikai NBC televíziós hálózatnak a Pentagonból származó értesülése szerint megelőző csapásra készül Észak-Korea ellen.

Az NBC két, magát megnevezni nem kívánó hadügyminisztériumi forrásra hivatkozik, jelenti a független német gazdasági és politikai hírportál, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten, amely azt írja, nehéz megítélni, hogy mennyiben tükrözi a valóságot az NBC információja. Az biztos, hogy az NBC eddig is számos, titkosszolgálati körökből származó első osztályú információt hozott nyilvánosságra.

Az amerikai titkosszolgálatok jelenleg ellentétben állnak mind a katonasággal, mind pedig és különösen Donald Trump elnökkel. Így azután nem egyértelmű, hogy a nyilvánosságra hozott információk megfelelnek-e a helyzet fehér házi megítélésével, vagy pedig a Washingtonban példa nélküli, dühöngő hatalmi harc valamelyik frakciója Trumpot provokálni akarja.

Trump már hivatali idejének elején egyszer ajánlott kommandó akciót Jemenben, amely katasztrofálisan végződött és ellenfelei az elnököt pellengérre is állították. A Szíria elleni bombatámadás Trump második olyan katonai akciója volt, amely láttán a vele szembenálló neokon tábor tagjainak elismerő csettintgetését váltotta ki.

Most a neokonok ismét nyomulnak, de meggyengülve, ugyanis John McCain szenátor agydaganata miatt orvosi kezelés alatt áll.

És most szakítsuk félbe a német portál cikkét, mert mint kiderül más forrásból, nevezetesen a Russia Today globális orosz hírtévé angol nyelvű oldaláról, McCain tegnap nem volt annyira beteg, hogy ismét háborúra uszítva Trump elnököt tétlenséggel vádolja afganisztáni politikája miatt. Emlékeztetett arra is, hogy törvényhozásban beterjesztett terve nem csak megállítaná az amerikai erők kivonását Afganisztánból, de további négyezer katonát vezényelne a jelenleg ott lévő 9 ezer amerikai katona megerősítésére és jelentősen erősítené az ott állomásozó amerikai légierőt.

McCain legszorosabb partnere, Lindsey Graham szenátor viszont, írja már ismét a DWN-cikk, teljesen félreérthetetlenül megelőző csapást javasolt és kijelentette, hogy Trump készen áll Észak-Korea elleni ilyen csapásra azért, hogy az országot az Egyesült Államok elleni atomtámadástól visszatartsa.

Graham azt mondta: „Ha a tárgyalások kudarcot vallanak, akkor Trump készen áll ’stratégiai türelme’ feladására és megelőző lépések tételére”. De az sem tudható, hogy Grahamnek mennyire vannak korrekt információi a Pentagonból, mivel Trump elnöki hivatalába lépése után igen távolságtartóan nyilatkozott Grahamről, áll a cikkben.

A hét végén H. R. McMaster tábornok, a Fehér Ház biztonsági tanácsadója mindenesetre a megelőző csapást az MSNBC-nek adott nyilatkozatában lehetségesnek nevezte.

A DWN-cikkhez az is hozzátehető, hogy – mint ugyancsak a Russia Today idézte Grahamet – a szenátor kijelentette, Donald Trump elnöknek nincs szüksége kongresszusi felhatalmazásra ahhoz, hogy megelőző csapást mérjen Észak-Koreára.

Amihez még hozzátehetjük Susan Rice, Obama elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadójának intelmét Trump elnökhöz azzal, hogy viselje el az atomfegyverek meglétét Észak-Koreában éppen úgy, ahogyan a hidegháború idején az Egyesült Államok együtt tudott élni több ezer szovjet atomfegyverrel, idézi őt a Breitbart hírportál.

Mindezt tetézi azt az egész világ sorsát kockázatossá tevő veszély, ami Trump elnök csapongó jelleme.

Erről a Buzzfeed nevű portálnak így nyilatkozik egy diplomata: „Trump az éjszaka közepén küldhet twitterüzenetet feldühítve Kim Dzsong Un elnököt. Reggel pedig a világ arra ébred, hogy kitörhet egy háború”.

Hirdetés

Kiemelt

A nemzet öröksége kötelez

Mi, magyarok voltunk azok, akik megtörtük a hallgatás jegét. Mi vagyunk azok, akik megneveztük az erőket, amelyek el akarják vágni Európát nemzeti gyökereitől.

Poszt-trauma

Nagy Bandó András gyűlöletbeszéde

A Soros-kommandó szövegét Jóistennel mondatja ki.

Imre, te mit tennél?

Ez nem egy koncert, itt nincs esőnap, október 23. ma van.

Visszanyal a fagyi

A fake news és a baloldal.

Magyargyalázás megbocsátva

Pedig, ha a bordély becsődöl, nem a bútort (meg a reklámokat) kell cserélni!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!