2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/napi-terror-10-13-2339230/

Napi terror 10.13.

  • Robbanószer előállítására alkalmas anyaggal látta el a napokban őrizetbe vett férfi a tavalyi brüsszeli öngyilkos robbantásokat végrehajtó terrorkommandó egyik tagját – jelentette a belga sajtó pénteken.
  • Meggyilkoltak egy kopt keresztény papot Kairó északkeleti Asz-Szalam nevű külvárosában, húsvágó bárddal támadtak rá – közölte pénteken az egyiptomi kopt ortodox egyház sajtóirodája. Egy másik pap is megsérült, a számára magyarországi gyógykezelést ajánl fel a kormány, ahogy azt egy korábbi merénylet esetében is tette – jelezte Semjén Zsolt.
  • Bombafenyegetés miatt a hatóságok kiüríttették a Raiffeissen Bank összes oroszországi fiókját, és nem működik a pénzintézet telefonos ügyfélközpontja sem – közölte pénteken az Interfax hírügynökség.
  • Őrizetbe vették az Iszlám Állam terrorszervezet egyik Szíriából származó vezetőjét Bulgáriában – jelentette be Rumjana Arnaudova főállamügyészségi szóvivő pénteken Szófiában.
  • Elítélték a Boko Haram nigériai dzsihadista szervezet 45 tagját egy csoportos bírósági eljárás keretében, amelyben a terrorcsoport több mint 1600 feltételezett tagjának ügyét tárgyalják több szakaszban – jelentette pénteken a dpa német hírügynökség.

Fotó: MTI

 

Kiemelt

Izrael fővárosa Jeruzsálem

Először tekintsünk a nemzetközi, liberális érdekekre, melyek már köszönőviszonyban sincsenek a klasszikus szabadelvű értékekkel, ahogyan azokat anno a magyar reformkor nagyjai is vallották.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!