2017. február 19., vasárnap, Zsuzsanna napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/napi-terror-01-01-1292656/

Napi terror 01.01

MTI
  • Szilveszterkor éjfél után egy népszerű isztambuli klubban nyitott tüzet az ünneplőkre egy télapónak öltözött terrorista. A támadó 39 embert megölt és 69-et megsebesített. Az adatok szerint az áldozatok közül 16-an külföldiek.
  • Vasárnap az iraki fővárostól délre egy ellenőrző pontnál két öngyilkos merénylő működésbe hozta a robbanóövét, kilenc embert – közöttük a biztonsági erők négy tagját – ölték meg. A támadást egyelőre senki sem vállalta magára.
  • Ausztria-szerte szexuális zaklatások miatt tettek feljelentéseket, és Németországban is állítottak elő migránsokat molesztálások miatt.
  • Több mint ezer migráns rohamozta meg vasárnap az egyik észak-afrikai spanyol enklávé, Ceuta hat méter magas kerítését, hogy spanyol területre juthasson. Az összecsapásban félszáz marokkói és spanyol határőr megsebesült.
  • Felrobbant egy csomagba rejtett pokolgép vasárnap reggel egy újfasiszták által működtetett firenzei könyvesbolt előtt, a detonáció súlyosan megsebesített egy rendőrt

Gun attack at a night club in Istanbul

Forrás: MTI

 

Kiemelt

Humor és egy kis cinizmus

A Nemzeti Színházban és a Centrálban is játszik, pályáján végigkísérik a jobbnál jobb filmszerepek. Nagy-Kálózy Eszterrel a Centrál Színházban beszélgettünk.

Poszt-trauma

Minden eddigit felülmúló árulást követett el két magyar balliberális

Vajon elegendő lenne velük kapcsolatban a hazaáruló kifejezés?

A Népszava páros lábbal szállt bele a magyarokba

A Vörös kalapács újra lecsapott.

Rabszolga

Kósa Lajos megint lényegre törő volt.

A játékbaba, melyet biztosan nem venne meg gyermekének

Ezek után mi jöhet még?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!