2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/napi-terror-01-01-1292656/

Napi terror 01.01

MTI
  • Szilveszterkor éjfél után egy népszerű isztambuli klubban nyitott tüzet az ünneplőkre egy télapónak öltözött terrorista. A támadó 39 embert megölt és 69-et megsebesített. Az adatok szerint az áldozatok közül 16-an külföldiek.
  • Vasárnap az iraki fővárostól délre egy ellenőrző pontnál két öngyilkos merénylő működésbe hozta a robbanóövét, kilenc embert – közöttük a biztonsági erők négy tagját – ölték meg. A támadást egyelőre senki sem vállalta magára.
  • Ausztria-szerte szexuális zaklatások miatt tettek feljelentéseket, és Németországban is állítottak elő migránsokat molesztálások miatt.
  • Több mint ezer migráns rohamozta meg vasárnap az egyik észak-afrikai spanyol enklávé, Ceuta hat méter magas kerítését, hogy spanyol területre juthasson. Az összecsapásban félszáz marokkói és spanyol határőr megsebesült.
  • Felrobbant egy csomagba rejtett pokolgép vasárnap reggel egy újfasiszták által működtetett firenzei könyvesbolt előtt, a detonáció súlyosan megsebesített egy rendőrt

Gun attack at a night club in Istanbul

Forrás: MTI

 

Kiemelt

Lázár János: be szeretnénk vezetni az idegenrendészeti őrizetet

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón kiemelten foglalkozott a határvédelemmel, valamint a 4-es metróval kapcsolatos baloldali visszaélésekkel.

Poszt-trauma

Körbevezették Kálmán Olgát

Nem egyedül ment az első vizitre.

Garantált az olimpia-ellenes mozgalom sikere

Elég megtekinteni Falus Ferenc egykori jeges-vödrös videóját.

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!