2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/merkel-fenntartja-nemetorszagnak-jogot-torok-kampanyrendezvenyek-betiltasara-1504708/

Merkel fenntartja Németországnak a jogot a török kampányrendezvények betiltására

MTI
A német kancellár hétfőn ismét felszólította a török politikusokat, hogy hagyjanak fel a „náci praktikák” emlegetésével, és leszögezte, hogy a berlini kormány a jövőben is betilthatja a Németországban tervezett török kampányrendezvényeket, ha a politikusok nem alkalmazkodnak a német törvényekhez.

A kormány egyre csalódottabb amiatt, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök „náci módszerek” alkalmazásával vádolja Németországot az elnöki rendszer bevezetéséről szóló törökországi referendumhoz támogatást kereső gyűlések betiltása miatt.

„Továbbra is érvényben van az a követelésem, hogy Törökország hagyja abba az összehasonlítgatásokat a nácizmussal és ebben nincs ha és de” – mondta Merkel a sajtónak a világ legnagyobb informatikai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-en.

„Sajnos azt tapasztaljuk, hogy ezek az összehasonlítgatások nem szűnnek meg, Nem fogjuk eltűrni az összes tabu megsértését” – tette hozzá.

A kancellár emlékeztetett arra, hogy a német külügyminisztérium a napokban szóbeli jegyzékben „félreérthetetlenül” figyelmeztette Ankarát, hogy a török politikusok csak akkor szólalhatnak fel Németországban, ha tartják magukat az ország törvényeihez, amelyek kifejezetten tiltják a kormány rosszindulatú becsmérlését.

Ha a törvényeket megsértik, „a német kormány fenntartja magának a jogot arra, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket, beleértve a rendezvények jóváhagyásának felülvizsgálatát is” – mondta.

A szokásos sajtótájékoztatóján Merkel szóvivője is kijelentette, hogy „a nácikkal való összehasonlítás bármilyen formában elfogadhatatlan”.

Erdogan legutóbb vasárnap vádolta meg egy televíziós beszédében Merkelt „náci praktikák” alkalmazásával és terrorista szervezetek támogatásával.

Kiemelt

Eső, hó, jég, hideg, meleg nem számít

A jövőben a gumiabroncsok is intelligensek lesznek, mivel olyan szenzorokkal szerelik fel őket, amelyek közvetlen információt juttatnak el az érintkezési területről.

Poszt-trauma

Az afrikai bíboros az európai szélsőliberálisoknak üzent

Nekik is jobb lenne, ha megértenék.

Túltolta a béreket a Hír TV

Jól fizet Simicska tévéje, csak meddig?

Gyurcsány mégis megszerezte a dokumentumokat

Csak nem azokat.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 4.

A polip működése, nyomásgyakorlása a médián keresztül mutatható be legegyszerűbben.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!