2017. március 24., péntek, Gábor, Karina napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/merkel-fenntartja-nemetorszagnak-jogot-torok-kampanyrendezvenyek-betiltasara-1504708/

Merkel fenntartja Németországnak a jogot a török kampányrendezvények betiltására

MTI
A német kancellár hétfőn ismét felszólította a török politikusokat, hogy hagyjanak fel a „náci praktikák” emlegetésével, és leszögezte, hogy a berlini kormány a jövőben is betilthatja a Németországban tervezett török kampányrendezvényeket, ha a politikusok nem alkalmazkodnak a német törvényekhez.

A kormány egyre csalódottabb amiatt, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök „náci módszerek” alkalmazásával vádolja Németországot az elnöki rendszer bevezetéséről szóló törökországi referendumhoz támogatást kereső gyűlések betiltása miatt.

„Továbbra is érvényben van az a követelésem, hogy Törökország hagyja abba az összehasonlítgatásokat a nácizmussal és ebben nincs ha és de” – mondta Merkel a sajtónak a világ legnagyobb informatikai szakkiállítását, a hannoveri CeBIT-en.

„Sajnos azt tapasztaljuk, hogy ezek az összehasonlítgatások nem szűnnek meg, Nem fogjuk eltűrni az összes tabu megsértését” – tette hozzá.

A kancellár emlékeztetett arra, hogy a német külügyminisztérium a napokban szóbeli jegyzékben „félreérthetetlenül” figyelmeztette Ankarát, hogy a török politikusok csak akkor szólalhatnak fel Németországban, ha tartják magukat az ország törvényeihez, amelyek kifejezetten tiltják a kormány rosszindulatú becsmérlését.

Ha a törvényeket megsértik, „a német kormány fenntartja magának a jogot arra, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket, beleértve a rendezvények jóváhagyásának felülvizsgálatát is” – mondta.

A szokásos sajtótájékoztatóján Merkel szóvivője is kijelentette, hogy „a nácikkal való összehasonlítás bármilyen formában elfogadhatatlan”.

Erdogan legutóbb vasárnap vádolta meg egy televíziós beszédében Merkelt „náci praktikák” alkalmazásával és terrorista szervezetek támogatásával.

Hirdetés

Kiemelt

A média választja az elnököt?

A liberális média a jelek szerint tanult Donald Trump győzelméből az óceán túlpartján: nem elég pocskondiázni, lehúzni a sárba, ütni kell, amíg életjelet mutat.

Poszt-trauma

Bróker-ügy: Kulcsár leülte, a szocialisták megúszták

Pedig több ismert szocialista politikust is hírbe hoztak a botránnyal.

Szavazás: magyar lett az Év EP-képviselője

Már tavaly is döntős volt. Vajon ki lehet az?

Alföldi Róbert hazudik

Azt állítja, soha nem politizált direkten a színpadon.

Megalázó sms-eket küldözgetnek a HírTV vezetői a távozóknak

Tovább bomlik Simicska tévéje.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!