2018. január 21., vasárnap, Ágnes napja
Külföld, Lovas István
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/macron-vilag-szellelbelelt-bernadettjeinek-az-atomenergia-nem-karositja-kornyezetet-2572807/

Macron a világ széllelbélelt Bernadettjeinek: az atomenergia nem károsítja a környezetet

Hazai szövegértelmezési összefüggésben nehéz tömörebben összefoglalni annak a tekintélyes terjedelmű interjúnak az atomerőművekre vonatkozó lényegét, amelyet Emmanuel Macron adott a vezető francia lapnak, a Le Monde-nak, mint azzal, hogy a francia elnök hatalmasat rúgott az SZDSZ-féle sunyiságot megtestesítő Szél Bernadett LMP-s vezérnőnek a Paks II ügyében a környezetért álaggódó, álszent arcába.

A kora délutánonként megjelenő lap címoldalán kezdődő elnöki interjú ezzel a címmel jelent meg: Macron: „Sokk” a bolygó megmentésére.

Az interjút az elnök annak előestéjén adta, hogy kedden Párizsban rendezték meg One Planet Summit (Egy Bolygó Csúcs) néven a környezetre összpontosító globális találkozót.

Macron az éghajlat melegedése elleni világméretű harcban sarkalatosnak tartja a fosszilis erőforrások világszintű kiaknázásának csökkentését.

A francia elnök – rátérve az atomerőművek kérdésére – egyértelművé tette, hogy egyáltalán nem a német utat akarja követni. Leszögezte, „a nukleáris energia nem kedvezőtlen a klímára nézve”.

Hozzátette, éppen a klímavédelem melletti elkötelezettség nem engedi, hogy Franciaországban az atomerőművek által termelt áram részesedését 50 százalék alá csökkentsék 2025-ig, mint ahogyan azt az előző, Hollande-kormány tervezte.

Hangsúlyozta, éppen a német példa mutatja, hogy a nukleáris energiától vett búcsú növeli a széntől, vagy a külföldről vásárolt földgáztól való függőséget.

Kiemelt

Kockázatok

2015 januárjában a légkör sűrűbb rétegeit elérve megsemmisült az első magyar műhold. Mint egy hullócsillag, felizzott, majd elpárolgott.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!