2017. június 26., hétfő, János, Pál napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/macron-megallithatatlanul-menetel-gyozelem-fele-1657369/

Macron megállíthatatlanul menetel a győzelem felé

Obama arra kérte a franciákat, hogy szavazzanak a centrista politikusra

A programpontok ismertetése helyett az éles hangvételű, személyeskedő támadások jellemezték a francia elnökjelöltek szerda esti televíziós vitáját. A túlfűtött, sértegetőpárbajjá fajult összecsapás a francia sajtó egyöntetű véleménye szerint rendkívül alacsony színvonalú volt az elmúlt évtized elnökjelölti vitáihoz képest, ez pedig a nézettségen is meglátszott.

Marine Le Pen, a populista Nemzeti Front jelöltje és a második forduló favoritjának számító Emmanuel Macron egymás szavába vágva és egymást hazugsággal vádolva taglalták a gazdaságpolitikát, az eurót, az oktatáspolitikát és a terrorizmus elleni harcot érintő elképzeléseiket. Le Pen centrista vetélytársát arrogáns, elkényeztetett, rideg tekintetű, grimaszoló bankárnak nevezte, majd többször is emlékeztetett arra, hogy Macron a leköszönő, népszerűtlen Francois Hollande szocialista köztársasági elnök hivatalának helyettes vezetője, később gazdasági minisztere volt. Az euroszkeptikus politikus azzal hergelte ellenfelét, hogy továbbra is Hollande irányítja a háttérből, hívta fel a figyelmet a távirati iroda.

Forrás: Reuters

Utolsó simítások. Vasárnap eldől, hogy ki költözhet az Élysée-palotába

Emmanuel Macron nem hagyta szó nélkül vitapartnere vádjait: rosszul tájékozott, korrupt, veszélyesen nacionalista, gyűlöletteli hazudozónak nevezte Le Pent. Éles összecsapásba fulladt a terrorizmus elleni fellépést érintő párbeszéd is, Le Pen szerint ugyanis Macron elnéző az iszlamista fundamentalizmussal, a centrista politikus azonban visszavágott. Szerinte ugyanis Le Pen az, aki csak a televíziókban hirdeti a terrorizmus elleni harcot. Rámutatott arra, hogy európai parlamenti képviselőként Le Pen eddig egyetlen reformjavaslatot sem szavazott meg a titkosszolgálati együttműködésekről Brüsszelben.

Egy gyors felmérés szerint a tévénézők 63 százaléka Macront találta meggyőzőbbnek a vitában. A politikus egyébként tegnap ismeretlen tettes ellen feljelentést tett álhírek terjesztése miatt, miután Le Pen a tévévitában arra célozgatott, hogy a Bahamákon offshore-számlái lehetnek.

Macronnak ugyanakkor nincs miért aggódnia: a legfrissebb felmérések a volt gazdasági miniszter 59-60 százalékos győzelmét vetítik előre, csütörtökön Barack Obama volt amerikai elnök is videóüzenetben buzdította a francia állampolgárokat, hogy a liberális értékeket képviselő jelöltre szavazzanak.

Hirdetés

Kiemelt

Arany János különleges műhelytitkai

Ritka az olyan tudósember, aki a szakterülete bolondja, de ki tud lépni, tanulmányaiban nem bennfenteskedik, de nem is szerénykedik vagy jópofizik, nem tetszeleg a civilek előtt.

Poszt-trauma

Fekete-Győr elárulta a Momentum valódi filozófiáját

Most már mindenki tisztán láthat.

Kanada meggenderedett!

Lehet, hogy Kanadában be kell majd tiltani az angolt (is).

Videó a jövőből

Elszólta magát a rektorhelyettes, ingyen reklám miatt bohóckodik a CEU.

Nobel-díjas összeesküvés-elmélet

Nyilvánosságra hozzuk a titkos akciók működő receptjét!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!