2017. január 19., csütörtök, Sára, Marió napja
Külföld, Poszt-trauma
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/liberalis-tempo-azt-megmondjak-min-nevessunk-1236928/

Liberális tempó: azt is megmondják, min nevessünk

Megjelent a Charlie Hebdo című francia szatirikus politikai hetilap német nyelvű kiadásának első száma.

Az első német nyelvű Charlie Hebdóban a 12 karikatúrán szereplő Angela Merkelen kívül mindössze egy német politikusról van gúnyrajz, a kancellár vezette jobboldali CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (Afd) társelnökéről Frauke Petry-ről.

Bizonyára a véletlen műve, hogy a lap megjelenése a német piacon szinte egybeesett a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Essenben tanácskozó kongresszusával, ahol ismét Angela Merkelt választották meg pártelnöknek.

„Humor mindenütt van, még Németországban is” – mondta az ARD német országos köztelevíziónak Laurent Sourisseau – karikaturista művésznevén Riss – lapigazgató.

Bár a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) arról írt, hogy Martin Schulz lehet a német szociáldemokrata párt (SPD) kancellárjelöltje a 2017-es szövetségi parlamenti választáson, a vicclap még egy ici- pici karikatúrát sem szentelt Európai Parlament elnökének.

Angela Merkel a kongresszuson kiemelte: Németország újraegyesítése óta a legkeményebb választási kampányban kell helytállnia a CDU-nak 2017-ben.

Igaza lesz a kancellárnak.

Kiemelt

Lázár János: be szeretnénk vezetni az idegenrendészeti őrizetet

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón kiemelten foglalkozott a határvédelemmel, valamint a 4-es metróval kapcsolatos baloldali visszaélésekkel.

Poszt-trauma

Körbevezették Kálmán Olgát

Nem egyedül ment az első vizitre.

Garantált az olimpia-ellenes mozgalom sikere

Elég megtekinteni Falus Ferenc egykori jeges-vödrös videóját.

Már árulják az Obama-korszak utolsó leheletét

Újabb remek ötlettel álltak elő az amerikai liberálisok.

Pilhál György is szerkesztőséget vált

Tovább erősödik a csapat.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!