2017. október 22., vasárnap, Előd napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/kutato-az-osztrak-neppart-es-szabadsagpart-koalicioja-legvaloszinubb-2335447/

Kutató: az Osztrák Néppárt és a Szabadságpárt koalíciója a legvalószínűbb

MTI
Molnár Tamás Levente, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az a legvalószínűbb, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a tőle jobbra álló Osztrák Szabadságpárt lép koalícióra a vasárnapi, előrehozott parlamenti választások után.

A kutató az M1 aktuális csatornán pénteken felidézte: az ÖVP és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) közötti nagykoalíció tizenegy éve van hatalmon, szerinte ez az együttműködés „elfáradt” és az osztrák emberek is változást szeretnének.

Úgy folytatta: ha a nagykoalíció nem folytatja munkáját, két forgatókönyv lehetséges. Az egyik, a kevésbé valószínű, hogy a szociáldemokraták az FPÖ-vel fognak össze, ami szövetségi szinten nem fordult elő, viszont Burgenlandban ilyen összetételű vezetés van.

Nagyobb az esély arra, hogy az ÖVP és és az FPÖ alkot koalíciót – mondta, rámutatva, hogy Sebastian Kurz ÖVP-elnöknek, és Heinz-Christian Strachének, az FPÖ vezetőjének álláspontja „egyre jobban közeledett egymáshoz”.

Molnár Tamás Levente úgy fogalmazott: Sebastian Kurz „összezárta saját táborát”, és jobbról nyitottá tette, ezáltal el tudott hozni szavazókat az FPÖ-től. Kérdés azonban – tette hozzá -, hogy ez a rövid távon sikeres stratégia hosszú távon mit eredményez.

Hirdetés

Kiemelt

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

Poszt-trauma

Büszkeség

Ha valamire, erre tényleg büszke lehet az ember!

Verhovstadt Orbánra lőtt, de magát találta el

Úgy tűnik, Guynak ez most sem jött össze. 

Vitray is beleállt

A Kádár-rendszer hangadója nyilasozott.

Visszatért a Népszabadság

Az egykori szerzők írtak bele.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!