2017. december 12., kedd, Gabriella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/kozep-europa-jozan-eszre-alapozott-gazdasag-es-biztonsagpolitikat-valasztott-2331538/

Közép-Európa a józan észre alapozott gazdaság- és biztonságpolitikát választott

MTI
Noha Európa különböző okok miatt folyamatosan veszített versenyképességéből, Közép-Európa a józan észre alapozott gazdaság- és biztonságpolitikájának köszönhetően ezzel ellentétes utat jár be, a magyar kormány pedig mindent megtesz az emberek és a beruházások biztonságáért – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Milánóban.

Szijjártó Péter a magyar-olasz üzleti fórum megnyitóján mondott beszédében kiemelte, a magyar modell bebizonyította, hogy nem kell választani gazdasági növekedés és költségvetési fegyelem között, lehetséges egyszerre elérni mindkettőt. Az ehhez a modellhez vezető gazdaságpolitikát

Magyarország két alapelvre építette: „a siker és az érdem alapja az elvégzett munka”, a másik, hogy „az állam a semmiért cserébe nem ad pénzt”.

Az állami juttatások nem normatív bázisra épülnek, hanem adókedvezmények formájában jelennek meg – mutatott rá. Hozzátette: aki a magyar államtól segítséget vár, a munkájáért járó fizetésen keresztül tudja azt megkapni.

Szijjártó Péter úgy vélte, ez a politika segített abban, hogy

„Európában a probléma helyett a megoldás részévé váljunk”.

Elmondta: világszerte „öldöklő küzdelem zajlik a beruházásokért”, és ebbe nevezett be Magyarország. Az ország mellett szóló gazdasági érvek között említette, hogy

Magyarországon kell fizetni a legalacsonyabb társasági adót Európában,

a személyi jövedelemadó pedig szintén a legalacsonyabb, és mindez megteremti a lehetőséget arra, hogy a magyar gazdaság versenyképes legyen.

A miniszter szerint emellett Magyarországon van Európában a legrugalmasabb munkajogi szabályozás, amely a munkavállalók és a munkaadók jogait is figyelembe veszi.

Az oktatási rendszert pedig úgy szervezték át, hogy az a gazdaság, a munkaerőpiac igényeinek megfelelően képezze a fiatalokat – közölte.

Emlékeztetett arra is, hogy Magyarországon a külgazdaságot és a külpolitikát egyesítették, a külpolitika középpontjába a gazdaságdiplomáciát állították, és a külpolitika feladata, hogy a külgazdasági érdekeket felismerje és érvényesítse.

A tárcavezető elmondta:

Magyarország büszke a gazdasági növekedésére, az egyedülállóan széles beruházás-ösztönzési politikájára.

A magyar gazdaság „most egy új korszak küszöbére érkezett”, hiszen gyakorlatilag a teljes foglalkoztatás elérése előtt áll, ezért a munkahelyteremtésben is a magas hozzáadott értéket és a kutatás-fejlesztésre alapuló beruházásokat keresik – magyarázta.

Fotó: MTI/KKM


Megjegyezte: a magyar Eximbanknál 510 millió eurós hitelkeretet nyitottak a magyar-olasz vállalatközi együttműködés szolgálatára.

Szijjártó Péter kitért rá: Angelino Alfano olasz külügyminiszterrel van egy olyan közös értékrendjük, amely „zárójelbe tesz minden, esetleges konkrét ügyben előálló nézeteltérést”. Ez a keresztény értékrend, amelyet mindketten képviselnek, és amelynek alapján nem félnek beszélni arról, hogy

keresztény politikusokként az a kötelességük, hogy az olykor veszélyben lévő keresztény közösségeket megvédjék

– magyarázta.

Mint mondta,

Magyarország számára az első a magyar emberek biztonsága, ezért mondtak világosan nemet „egy képmutató európai migrációs politikára már az elején”.

A magyar kormány továbbra sem enged abból, hogy Magyarországon a magyar emberek és az odahozott beruházások biztonságban legyenek – zárta szavait a külügyminiszter.

Kiemelt

Sorokra vágott újság

Kína partjaitól 200 kilométerre Tajvan igyekszik kitörni a rohamléptekben fejlődő rivális sárkány szorításából. Az ország apró mérete ellenére méltán szerepel a világ legjeinek szinte összes toplistáján.

Poszt-trauma

Havas tanár úr és a sötét árnyak

Itt a legújabb zaklatási ügy!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!