2017. április 29., szombat, Péter napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/ket-oldalrol-kapja-pofonokat-venezuela-1417666/

Két oldalról is kapja a pofonokat Venezuela

Felfüggesztette a CNN sugárzását Venezuela elnöke, miután a hírtelevízió spanyol nyelvű adása az alelnököt érintő útlevél- és vízumkiadási korrupciót pedzegette egy műsorában.

Az amerikai csatorna arról számolt be, hogy egy évig tartó kutatása során hozzájutott olyan titkosszolgálati dokumentumokhoz, amelyek többek között Tareck El Aissami szíriai származású venezuelai alelnökhöz vezettek. A riport szerint Tareck El Aissami maga szervezi az iraki nagykövetségen folyó útlevél- és vízumkiadási korrupciót. A csatorna nyomozása egy informátor tanúvallomásából indult ki, aki korábban jogi tanácsadó volt Bagdadban a venezuelai nagykövetségen, illetve Miamiban.

A műsor szerint számos útlevelet és vízumot adtak olyan embereknek, akik kapcsolatban állnak a libanoni Hezbollah síita milíciával. Az útlevelek belépést biztosítanak több mint 130 országba, beleértve az EU 16 tagállamát is. „Hiszünk abban, hogy a sajtószabadság elemi szerepet játszik az egészséges demokráciában, de most a venezuelai kormány kiiktatta a televíziós adásunkat, megtagadva az állampolgároktól a híreket és információkat” – közölte a CNN szóvivője.

Forrás: Reuters

Leopoldo Lopez ellenzéki aktivista letartóztatása három évvel ezelőtt

A tévériportot a múlt héten közvetítették, és válaszul a kormány nyomására szerdán egy hétre leállították a csatorna spanyol nyelvű sugárzását. Hétfőn ráadásul az érintett alelnököt az amerikai kormány is szankciókkal sújtotta egy másik ügyben. A pénzügyminisztérium közleménye szerint a 42 éves El Aissami „jelentős szerepet játszik a nemzetközi kábítószer-kereskedelemben”. Ezért azonnali hatállyal megtiltották, hogy pénzügyi tranzakciókat végezhessen amerikaiakkal, és befagyasztották minden egyesült államokbeli vagyonát. A politikus tagadta, hogy bármilyen szabálysértést követett volna el. Bár a két esetnek elvileg nincs köze egymáshoz, a venezuelai kormány két oldalról kapta a pofonokat, írja a The New York Times.

Nicolás Maduro venezuelai elnök válaszul az állami televízióban arról beszélt, hogy a CNN hírcsatorna és az amerikai kormány igyekszik ellene hangolni Donald Trump amerikai elnököt. Trump nem sokkal később egy képet posztolt Twitter-oldalán, melyen Lilian Tintori társaságában szerepelt. A nő annak a Leopoldo Lópeznek a felesége, akit a Maduro-vezetés három éve tart börtönben Venezuelában a kormányellenes tüntetésekben játszott szerepe miatt. Trump szerdán a Fehér Házban fogadta a nőt, és arra szólította fel a venezuelai elnököt, hogy azonnal engedje szabadon az ellenzéki vezetőt.

Kiemelt

Két esztendő alatt elkészülhet az M4-es gyorsforgalmi Ceglédig

Az M4-es javítja a fővárosi agglomeráció közlekedését és közelebb hozza a fővároshoz Szolnokot.

Poszt-trauma

Túltolta a béreket a Hír TV

Jól fizet Simicska tévéje, csak meddig?

Gyurcsány mégis megszerezte a dokumentumokat

Csak nem azokat.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 4.

A polip működése, nyomásgyakorlása a médián keresztül mutatható be legegyszerűbben.

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!