2017. április 28., péntek, Valéria napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/kenyai-hadsereg-lecsapott-al-shabaab-taborara-1610086/

A kenyai hadsereg lecsapott a al-Shabaab táborára

MTI
A kenyai hadsereg legalább 52 dzsihadistával végzett az al-Shabaab nevű szomáliai terrorszervezet egyik tábora ellen intézett támadásban Szomália déli részén – közölte Joseph Owuoth ezredes, a kenyai hadsereg szóvivője.

A szóvivő szerint az alsó-jubai körzet Badhaadhe kerületében végrehajtott ostrom során puskákat, házilag készített három robbanószerkezetet és bombakészítéshez szükséges anyagokat foglaltak le. A hírszerzés által vezetett hadműveletet azután indították meg, hogy a felderítő berendezések a terrorszervezet fokozatosan növekvő jelenlétét érzékelték a térségben.

A kenyai szárazföldi csapatok rohamát mozsárágyúk és nehéztüzérség is támogatta. Az ostrom célja a tábor semlegesítése volt – áll a közleményben. A kezdeti becslések szerint a támadásban legalább 52 dzsihadistát öltek meg, számos sebesült dzsihadista pedig elmenekült.

A kenyai hadsereg több ezer katonája teljesít szolgálatot Szomáliában, az Afrikai Unió Szomáliai Missziójának (AMISOM) keretében. A küldetés célja megfékezni az al-Kaida terrorszervezethez köthető al-Shabaabot és javítani az országban uralkodó közbiztonságot, amely jelentősen megromlott a két évtizede polgárháború sújtotta Szomáliában. Szomália nyugati szomszédja 2011-ben küldött először csapatokat Szomáliába, miután a terrorszervezet számos támadást hajtott végre Kenyában, az országot már korábban is megfenyegette.

Az al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és Szomáliát a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állammá alakítsa át.

Kiemelt

Ideges a Pentagon: Trump nem tudja megfogni Erdogant

Ezzel a címmel ismerteti a független német gazdasági-politikai portál az amerikai hadvezetés előtt álló újabb problémát.

Poszt-trauma

Verhofstadt a liberálisok utolsó reménye

Az EP liberális frakcióvezetője könyvégetést vizionált Magyarországon.

Így fonják át Soros polipjának csápjai a ballib médiát 3.

Néhány cikket ajánlunk a zászlóshajó 444.hu-ról.

Perre fel!

Január elseje után bárki perre mehet a rosszul elhelyezett KRESZ-táblák ügyében.

Egy Komáromy egy csecsen

Új hős született.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!