2018. január 20., szombat, Fábián, Sebestyén napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/karpataljai-csaladoknak-adott-karacsonyi-ajandekot-az-okumenikus-segelyszervezet-2602834/

Kárpátaljai családoknak adott át karácsonyi ajándékot az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI
Hetven rászoruló gyermek számára szervezett adventi játszóházat és adott át nekik, valamint családjaiknak karácsonyi ajándékot határon túli adományprogramja keretében az Ökumenikus Segélyszervezet szerdán Beregszászon.

Az Advent Beregszászon elnevezésű játszóházban a gyermekek a kárpátaljai hagyományokat elevenítették fel, mézeskalácsszíveket csomagoltak, karácsonyfadíszeket, ünnepi dekorációt és üdvözlőlapokat készítettek közösen. Az ünnepi gyertyagyújtást követően az Ökumenikus Segélyszervezet Advance Központ nevű beregszászi irodájának munkatársai édességet és játékot tartalmazó ajándékcsomaggal lepték meg a rendezvényen részt vevő gyerekeket.

Gerevich János, az Advance Központ igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a gyermekek ajándékcsomagjai jengát, hócsúszkát és ágynemű-garnitúrát tartalmaznak. Az ünnepi alkalomból a gyerekek családjait is megajándékozták az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai – tette hozzá.

Elmondása szerint ők tartós élelmiszereket – lisztet, cukrot, étolajat, rizst, hajdinát, teát, sűrített tejet, makarónit, halkonzervet, pástétomot, fűszereket, zöldségkonzerveket és lekvárt, valamint – tekintettel a karácsonyra – csokoládét, kekszet, kakaót, mazsolát és mogyorót tartalmazó csomagokat kaptak. Az élelmiszer mellé higiéniai és tisztítószereket is csomagoltak.

Gerevich János azt is elmondta, hogy a mostani ajándékozás és a rászorulóknak nyújtandó további támogatások főként annak köszönhetők, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége 100 millió forinttal segítette Kárpátalját.

Kiemelt

Szél Bernadett nem cáfolta, hogy afgán szakértője megbukott az átvilágításon

Az LMP miniszterelnök-jelöltje csak annyit válaszolt a közmédiának: országgyűlési képviselőként érvényes átvilágítással rendelkezik, ezért joga van ott lenni az üléseken.

Poszt-trauma

Külföldi fiatalok segítették ki a „nagy diáktüntetés” szervezőit

Totális kudarcot vallottak a szervezők.

Vona és a 2300

A dolgok, amiknek az égvilágon semmi közük egymáshoz.

A Budapest Pride csapata bedobta a Conchita-bombát

„Az egész országot szivárványba borítjuk”.

Oknyomozó riporternek csapott fel a DK elnöke

Bizonyára ő is a Gőbölyös Soma-díjra hajt.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!