2017. február 25., szombat, Géza napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/jovore-indul-visegradi-negyek-televizioja-1418944/

Jövőre indul a visegrádi négyek televíziója

Jövőre megkezdi működését a visegrádi csoport közös, 24 órán át sugárzó, angol nyelvű hírtelevíziója – közölte az országcsoport fennállásának 26. évfordulója alkalmából közvetített egyik műsorban Marcin Stefaniak, a lengyel közszolgálati televízió­nak a közös projektért felelős megbízottja.

Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia közös tévéjének projektjét Jacek Kurski, a lengyel közszolgálati televízió vezérigazgatója tavaly szeptemberben a dél-lengyelországi Krynicában szervezett kormányfői találkozón ismertette. A projekt meghirdetését Krynicában rendkívül lelkesen fogadta Magyarország. Orbán Viktor miniszterelnök akkor azt mondta, hogy már 10-15 évvel ezelőtt szükség lett volna hasonló kezdeményezésre, és akkor a „posztkommunista médiavilágból hamarabb kikeveredhettünk volna”.

Forrás: MTI

Tavaly Krynicában ismertették a V4 közös tévéprojektjét

Stefaniak szerint a hírfolyamon és a publicisztikán kívül a programnak társadalmi küldetése is lesz, amelyet a V4-ek kultúráját, történelmét és művészetét bemutató, valamint az országcsoport gazdaságát és innovációképességét népszerűsítő műsorok töltik be. A projektet a tagországok állami költségvetéseiből fedezik.

Nemcsak a közös televízió elindításában van szükség szorosabb együttműködésre, hanem az uniós jog és az egyes tagállamok alkotmányos kultúráinak viszonyában felmerülő problémák kezelésében is – mondta Sulyok Tamás, a magyar Alkotmánybíróság elnöke a visegrádi országok alkotmánybíróságainak budapesti csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Kiemelt

Rosalia időnként pislog

Az ereklyetisztelet nem kizárólag keresztény sajátság, a buddhizmusban, hinduizmusban, iszlámban egyaránt előfordul – ám megerősödése legtöbbször külső hatás következménye.

Poszt-trauma

Deutsch Tamás helyre tette a Momentumos srácokat

Hatalmas fityisz a ballib csipet csapatnak.

A Momentum esete a Népfronttal

Tagtoborzó szavazás.

Elképesztő mélységekbe süllyedt a Momentum

Az alelnök a hazugságnál is messzebb ment.

Simicska, Kálmán Olga, meg az Index

Megmosolyogtató interjú a Simicska érdekeltségébe tartozó portálon.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!