2017. május 27., szombat, Hella napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/jarokelok-koze-hajtott-egy-autos-times-square-en-1718626/

Járókelők közé hajtott egy autós a Times Square-en

index.hu, hirado.hu, MTI

Legalább egy ember meghalt, és legalább tíz ember megsérült csütörtökön, amikor egy autós felhajtott a járdára a járókelők közé New Yorkban, a Times Squaren – írja a BBC. A sofőrt letartóztatták, és a környéket lezárták – olvasható az Index cikkében.

Az eset a Reuters hírügynökség székhelyétől nem messze történt. A cég egyik újságírója a Twitteren azt írta, az épületet is lezárták.

A megsérült járókelők a Reuters újságírójának azt mondták, az akció szándékosnak tűnt – írja a hirado.hu

Az egyik sérült elmondása szerint az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt.

Rendőrség: visszaeső ittas vezető volt a New York-i tömeggázoló

Visszaeső ittas vezető volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott autójával nagy sebességgel csütörtökön New York központjában, a Times Square negyedben – közölte név nélkül egy rendőrségi forrás, utalva arra, hogy a nyomozás még nem zárult le.

A gázolásnak a New York-i tűzoltóság közlése szerint egy halottja és 19 sérültje van. A rendőrség szerint a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt, de a biztonság kedvéért bombaszakértőkkel átvizsgáltatták az autót. Miután őrizetbe vették a 26 éves sofőrt, azonnal a férfi alkoholtesztelésébe kezdtek.

Több szemtanú elmondása szerint a gázoló nem tűnt józannak. Az egyik sérült szerint az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt. A piros szedánt végül egy lámpaoszlop és egy korlát állította meg.

A rendőrség lezárta a környéket. A baleset helyszínére sietett New York polgármestere, Andrew Cuomo.

A tömeges gázolás ebédidőben történt, sokan élvezték a napfényes, derült időt az utcákon.

 

Hirdetés

Kiemelt

A család természetes és alapvető egysége a társadalomnak

A természetes család iránti elköteleződést tartalmazó zárónyilatkozattal ért véget Budapesten a Családok XI. világkongresszusa.

Poszt-trauma

Újabb szintet lépett a liberális idiotizmus

Teljesen természetes az iszlamista terror.

Ki nem mond igazat: a ballib média, vagy Juncker?

De mi „belgák” most hova álljunk?

Botka és a kerítés

... meg Orbán, aki nem engedi be a migránsokat

Liberáliséknál a „vidékies” egy szitokszó

Ráadásul a „vidékies” és a „fiatal” is összeférhetetlen!

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!