2017. július 23., vasárnap, Lenke napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/jarokelok-koze-hajtott-egy-autos-times-square-en-1718626/

Járókelők közé hajtott egy autós a Times Square-en

index.hu, hirado.hu, MTI

Legalább egy ember meghalt, és legalább tíz ember megsérült csütörtökön, amikor egy autós felhajtott a járdára a járókelők közé New Yorkban, a Times Squaren – írja a BBC. A sofőrt letartóztatták, és a környéket lezárták – olvasható az Index cikkében.

Az eset a Reuters hírügynökség székhelyétől nem messze történt. A cég egyik újságírója a Twitteren azt írta, az épületet is lezárták.

A megsérült járókelők a Reuters újságírójának azt mondták, az akció szándékosnak tűnt – írja a hirado.hu

Az egyik sérült elmondása szerint az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt.

Rendőrség: visszaeső ittas vezető volt a New York-i tömeggázoló

Visszaeső ittas vezető volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott autójával nagy sebességgel csütörtökön New York központjában, a Times Square negyedben – közölte név nélkül egy rendőrségi forrás, utalva arra, hogy a nyomozás még nem zárult le.

A gázolásnak a New York-i tűzoltóság közlése szerint egy halottja és 19 sérültje van. A rendőrség szerint a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt, de a biztonság kedvéért bombaszakértőkkel átvizsgáltatták az autót. Miután őrizetbe vették a 26 éves sofőrt, azonnal a férfi alkoholtesztelésébe kezdtek.

Több szemtanú elmondása szerint a gázoló nem tűnt józannak. Az egyik sérült szerint az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt. A piros szedánt végül egy lámpaoszlop és egy korlát állította meg.

A rendőrség lezárta a környéket. A baleset helyszínére sietett New York polgármestere, Andrew Cuomo.

A tömeges gázolás ebédidőben történt, sokan élvezték a napfényes, derült időt az utcákon.

 

Kiemelt

Tízfontos

Ma már senki sem kérdőjelezi meg Austen helyét az irodalmi panteonban, mégis példa nélküli, hogy valamely szerzőt, ráadásul nőt, olyan dicsőségben részesítsenek, mint őt.

Poszt-trauma

Obama transzgender öröksége tovább élhet az amerikai hadseregben

Mehet a közös zuhanyzás.

Külhonban is magyarul

Történelmi bejelentést tett Tusnádfürdön az MTVA vezérigazgatója.

Merénylet

A rossz fújásnak is vannak fokozatai.

Újabb nehéztüzérrel támadnak a ballibek

Konrád György is feltűnt a színen.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!