2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért, Mercédesz napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/hazassaglevel-utjan-maradnanak-europaban-2209639/

Házasságlevél útján maradnának Európában

Álházasságokra szakosodott embercsempész-szervezetet lepleztek le Berlinben. A csalók portugál nők és nigériai férfiak színlelt házasságát szervezték meg, hogy az afrikai férfiak uniós tartózkodási engedélyt szerezhessenek – idézi az MTI a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) német regionális közszolgálati médiatársaság jelentését. A Deutsche Welle pedig arról tudósított, hogy a német rendőrség 41 lakásban tartott razziát Berlinben, Potsdamban, Frankfurtban és Görlitzben, hogy kiderítsék, valódi házaspárok jelenlétére utalnak-e a körülmények.

Az akcióban elfogtak négy nőt és egy férfit, akik a hatóságok szerint a szervezetet irányították, és lefoglaltak a többi között útleveleket, EU-s tartózkodási engedélyeket és 300 ezer euró (93 millió forint) készpénzt. Az akcióval egy időben a portugál rendőrség is razziázott lisszaboni helyszíneken. A csalók legkevesebb 70 színlelt házasságot szervezhettek meg.

Behálóztak szorult anyagi helyzetben lévő portugál nőket, Berlinbe utaztatták őket, és beszervezésükkel párhuzamosan hamisított nigériai házassági anyakönyvi kivonatokat szereztek. A már Berlinben lévő nigériai férfiak a számukra kijelölt portugál nővel, a hamis dokumentummal és egy megindító love storyval felkeresték az idegenrendészeti hivatalt, hogy a házassági kapcsolatra hivatkozva kiváltsák az EU egészére szóló tartózkodási engedélyt. A portugál nők az engedély megszerzése után hazautazhattak. A nigériaiak fejenként akár 13 ezer eurót is fizettek a csalóknak.

Legutóbb júniusban lepleztek le hasonló visszaélést Berlinben. Abban az ügyben apasági nyilatkozatokkal csalt egy német ügyvédekből, közjegyzőkből és álapákból szerveződött bűnszövetkezet. Az „ügyfelek” terhes vietnami, afrikai és kelet-európai menedékkérő nők, akiknek átlagosan 5000 euróért német állampolgárságú férfi állít ki apaságot elismerő nyilatkozatot.

A gyermek így automatikusan német állampolgár lesz, az anya pedig Németországban maradhat, amíg jogosult gyermekgondozási segélyre. Országszerte egyre több ilyen eset fordul elő, számukat évi ötezerre becsülik a hatóságok. A csalók leleplezése nem könnyű, mivel a német rendőrség nem rendelhet el DNS-vizsgálatot.

Hirdetés

Kiemelt

Martin Schulz vádaskodni kezdett a bukás után

Botrányosnak nevezte Angela Merkel német kancellár választási kampányát Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) pártelnök a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Poszt-trauma

Divatdiktátorok szeszélye vagy tudatos provokáció?

Ön felvenné ezeket a ruhadarabokat?

Az emberéletekkel igenis el kell számolni

Hány halott kell még a bevándorláspártiaknak?

A próféta lenyomta az angolokat

Muhammad a legnépszerűbb név Angliában.

Óriásplakátokkal számolja fel önmagát a Jobbik?

Jöhet a fél évig tartó mocskolódás 1100 óriásplakáton.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!