2017. november 22., szerda, Cecília napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/haborus-allapotok-belga-fovarosban-2450215/

Háborús állapotok a belga fővárosban

MTI, hirado.hu
Legalább huszonkét rendőr megsebesült a marokkói futballválogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában – jelentette a belga sajtó vasárnap.

A Le Soir című belga lap arról számolt be, hogy zavargások törtek ki Brüsszel központjában szombat este, miután Marokkó labdarúgó-válogatottja legyőzte Elefántcsontpartot, és így biztosította helyét a jövő évi világbajnokságon. A ”futballszurkolók” ünneplése a meccs után randalírozásba csapott át, két járművet felgyújtottak, kirakatokat törtek be, és több boltot kifosztottak.

Egy éjjel-nappali bolt kirakatát közel harminc fiatal marokkói bezúzta, majd kifosztotta. Az eladó könnyebb sérüléseket szenvedett. A tulajdonos Muhammed Ali szerint ehhez hasonlót sem Pakisztánban, sem Angliában nem tapasztalt.

A hatóságok vízágyút vetettek be a mintegy háromszáz fős tömeg feloszlatására, amelynek tagjai kövekkel dobálták a kivezényelt rohamrendőröket. Két órával a mérkőzés lefújása után helyreállt a rend a belga fővárosban, az utcákon azonban egész éjszaka fokozott rendőri jelenlét volt tapasztalható.

A La Libre Belgique című újság szerint egyelőre senkit nem vettek őrizetbe a történtekkel kapcsolatban, a rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit vizsgálja az elkövetők azonosítása céljából. „Elfogadhatatlan agresszió Brüsszel központjában. Az együttélés megköveteli a tiszteletet, a biztonságunk felett éjjel-nappal őrködő rendőrök iránt is” – közölte Jan Jambon belügyminiszter vasárnap délelőtt a Twitteren. Sajtóhírek szerint Belgium lakosságának 4 százaléka marokkói származású, ez nagyjából 430 ezer embert jelent.

Párizsban is sok ezer marokkói drukkolt az utcán a csapatának, komoly rendőri készültség mellett. A meccs lefújása után elszabaduló indulatokat csak erélyes fellépéssel tudták kordában tartani, de végül komolyabb rendbontásról nem érkeztek hírek.

Hirdetés

Kiemelt

Építőipari csúcsra készül a szakma

Csúcstalálkozón tárgyalja meg a nemzetgazdasági tárca az építőipar legfontosabb szereplőivel az ágazat jelenlegi helyzetében sürgető tennivalókat.

Poszt-trauma

Nemcsak trollkodik, manipulál is a Momentum

Az új SZDSZ és a kocsmai stílus.

Ujhelyi nagyon meglepődhetett a kérdésére kapott válaszon

A legilletékesebbekhez fordult.

Ötven ostoba

A Ferencvárosi Torna Club most ­en­nyinél tart. Sok? Kevés?

A hitelesség és a HVG

Aki keveset gondolkodik...

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!