2017. március 29., szerda, Auguszta napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/g20-ak-kulugyminiszterei-figyelmeztettek-az-amerikai-elnokot-1421542/

A G20-ak külügyminiszterei figyelmeztették az amerikai elnököt

MTI
A G20-ak külügyminiszterei az Egyesült Államok elszigetelődésének veszélyére figyelmeztették Donald Trump amerikai elnököt pénteken kétnapos bonni tanácskozásuk záródokumentumában.

„Együttműködnünk kell, nem pedig elszigetelődnünk egymástól” – mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter a konferencia végén.

A húsz fejlett ország külügyi vezetői között új szereplőként mutatkozott be Rex Tillerson, az Egyesült Államok új külügyminisztere. Bár a tanácskozáson sok szó esett olyan általános válsággócokról, mint a szíriai polgárháború, vagy a kelet-ukrajnai helyzet, a dpa német hírügynökség szerint Tillerson a Fehér Házba valószínűleg azzal az üzenettel tér vissza, hogy Washington szövetségeseit aggasztja az Egyesült Államok elszigetelődésének veszélye, amit Trump „Amerika az első” jelmondatú politikája fémjelez.

Forrás: Reuters


A tanácskozás után közös sajtótájékoztatót tartott a házigazda Sigmar Gabriel Jean-Marc Ayrault francia külügyminiszterrel. Mindketten értésre adták, hogy nem valószínű áttörés a Szíriáról szóló jövő heti genfi béketárgyalásokon, alaptalan vérmes reményeket fűzni a megbeszélésekhez, majd pedig felszólították Oroszországot arra, hogy építően vegyen részt az erőfeszítésekben, amely célja véget vetni a szíriai háborúnak.

„Oroszországnak és Iránnak fel kell szólítania a szíriai kormányt, hogy ne tekintsen minden ellenzéki erőt terroristának” – mondta a francia külügyminiszter.

Hirdetés

Kiemelt

Mostantól mindennap láthatják a Hegyvidéken Papp Lacit

A háromszoros olimpiai bajnok ökölvívólegenda egész alakos szobrát a főváros XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ mellett avatták fel.

Poszt-trauma

Nagy Bandónak elmentek otthonról

Sárga stigmát rakatna a „nemfideszesekre”.

Molnár Gyula Csipkerózsika szerepét vállalta

Mindenkinek van egy álma, a szoci pártelnöknek is.

Jó helyre került a hat éveseknek szánt felvilágosító kifestő

Az elemzés nem mélyreható, ellentétben Apával.

Újra lesújtott a genderterror

Ezúttal Amerikában.

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!